• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

HTML I CSS, problem z kolumnami

Object Storage Arubacloud
0 głosów
160 wizyt
pytanie zadane 23 stycznia 2019 w HTML i CSS przez radek311 Nowicjusz (120 p.)

Witajcie, 
Chciałbym zrobić stopkę składająca się z 3 kolumn, jedna obok drugiej. Napisałem kod niestety kolumny są jedna pod drugą i nie wiem gdzie zrobiłem błąd. 

 

<html>
    <head>
        <style type="text/css">
             body{
                width: 90%;
                margin:9 auto;}
                #content {overflow:auto;}
                #nav, #feature, #footer {
                    margin: 1%;}
                    .column1, .column2, .column3 {
                        width: 31.3%
                        float:left;
                        margin 1%;}
                        .column3 {margin-right:0%;}
                    #footer {
                        background-color: #efefef;
                        padding: 0.5em; 0;}
                    #feature, .articel {
                        height: 10em;
                        margin-bottom 1em;
                        background-color: #efefef
           
        </style>
    </head>
</style>
                            <div>
                            <div id="content">
                                <div id="feature">
                             <p>OPIS</p>
                            </div>
                            <div class="articel column1">
                                <p>wysylka</p>
                            </div>
                            <div class="articel column2">
                                <p>serwis</p>
                            </div>
                            <div class="articel column3">
                                <p>Regulamin</p>
                                </div>

                            <div id="footer"
                            <p>&copy; Wszelkie prawa zastrzeżone</p>
                            </div>
                            </body>
                            
                            </html>

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 23 stycznia 2019 przez lapa19904 Stary wyjadacz (11,560 p.)
Zamknij 3x.articel w div-a, nadaj dla tego div-a display:flex; i będziesz miał .column1-3 w rzędzie.
komentarz 23 stycznia 2019 przez radek311 Nowicjusz (120 p.)
jak zamknąć 3x.articel w divie ?
Sory ale dopiero ucze się html
komentarz 23 stycznia 2019 przez lapa19904 Stary wyjadacz (11,560 p.)
- stwórz div-a

- umieść w nim 3 divy o klasie articel

- dodaj display:flex w css dla div-a którego stworzyłeś, tego w którym masz 3 divy które chcesz mieć w rzędzie.

 

Popraw też błędy które poniżej napisała Ci Basia. Po za tym co napisała nie widzę też otwarcia <body>
0 głosów
odpowiedź 23 stycznia 2019 przez niezalogowany
w linii 11 brak średnika

w linii 20 brak dwukropka po margin-bottom

w linii 25 niepotrzebny znacznik </style>

do stylu stopki dodaj clear: both;

Popraw i ułożą się prawidłowo.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 314 wizyt
pytanie zadane 8 lipca 2021 w SQL, bazy danych przez Kenzy Obywatel (1,160 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 966 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 365 wizyt
pytanie zadane 20 września 2018 w HTML i CSS przez Elemental Początkujący (370 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...