• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

1 button, 2 karty pytanie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
179 wizyt
pytanie zadane 19 grudnia 2018 w HTML i CSS przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)
edycja 19 grudnia 2018 przez ScriptyChris

Witam, mam taki zapis

<a href="javascript:;" class="simpleCart_checkout btn-checkout"><button>Checkout</button></a>

chciałbym aby się otworzył javascript;; oraz nowe okno data.php
Dało by się'?

komentarz 19 grudnia 2018 przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)
Oj widzę że trolling się szerzy na tym forum jak plaga.

Kto Ci taki zapis zaproponował?

zgłaszam może ktoś albo pomoże albo nie..
komentarz 19 grudnia 2018 przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)
Super, dzięki za pomoc :)
komentarz 19 grudnia 2018 przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)

Jaki powinien być poprawny ? 
smiley

komentarz 19 grudnia 2018 przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)
skąd masz ten zapis?

nadal odpowiadasz pytaniem na pytanie...??
komentarz 19 grudnia 2018 przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)
Sam zacząłeś to robić.
Jeśli cie to tak bardzo interesuję to z głowy.
Wszystko poprawnie działa to nie widzę żadnego błędu w tym.
To odpowiesz na moje pytanie? Czy jak :)
komentarz 19 grudnia 2018 przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)
przeniesione 19 grudnia 2018 przez HaKIM

Sam zacząłeś to robić. 
 

co zacząłem?

Pytanie zadałeś typu zastukaj w szybkę a duch wyjdzie.

Nie znasz składni językowej a piszesz na ludzi że ktoś Ci nie chce pomóc na forum..

 

komentarz 19 grudnia 2018 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Nie znasz składni językowej a piszesz na ludzi że ktoś Ci nie chce pomóc na forum...

Co z tego, że nie zna? Chyba po to pyta, nie?

Poza tym, gdzie on napisał „Ludzie na tym forum nie chcą mi pomóc” czy coś w ten deseń?

komentarz 19 grudnia 2018 przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)

@PolYGlok,

- Moje pytanie z wątku
- Twoje pytanie o zapis.

Nadal nie uzyskałem co jest złego w tej składni.
Nie lepiej było poprawić mój błąd zamiast ciągle się pytać kto mi taki zapis zaproponował?
Nie pracuję jako programista, i zajmuję się w tym amatorsko w wolnym czasie. 
Dodatkowo jeden nie zna się na składni drugi na zrobienie jak kolwiek dobrze wyglądającej strony. smiley

komentarz 19 grudnia 2018 przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)

 @HaKim,

 Poza tym, gdzie on napisał „Ludzie na tym forum nie chcą mi pomóc” czy coś w ten deseń?

 Super, dzięki za pomoc :)

 Co z tego, że nie zna? Chyba po to pyta, nie?

 Chodzi o to jak się pyta to trzeba wiedzieć o co się pyta by zadać konkretne pytanie i by pytany zrozumiał pytającego-komunikacja.

Nie mam zielonego pojęcia co rozumiesz przez:

[...] chciałbym aby owtorzył się javascript;; [...]

Sam nie zrozumiałeś o co mu chodziło.

Skoro sam napisał ten kod coś jednak wiedział ale skąd mam wiedzieć o co mu chodzi skoro nie znam tej składni to może on pisze w jakimś innym języku. Dlatego go pytałem skąd ma ten przykład najpierw by ustalić czy mówimy o tym samym języku?(pamiętasz-komunikacja,zrozumienie) 

Pytam się by go zrozumieć najpierw a później przejść do rozwiązywania problemu.   

                                chciałbym aby się otworzył javascript;; oraz nowe okno data.php                                                                                                                      

 PS.kategoria HTML i CSS tak że tego...

1
komentarz 20 grudnia 2018 przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)
Pomyślałem że tak jak napisałem będzie to zrozumiałem w dodatku jak jeszcze wkleiłem kod.
W moim kodzie jest href="javacript:;" i mój komentarz jest do tego że chciałbym otworzyć javascript:; oraz data.php w nowym oknie.
A co do kategorii. To mogłym dać to do javacriptu, php, i htmla.
Z tych wszystkich języków można było by otworzyć nową stronę więc czepianie się do kategorii jest bez sensu...

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 19 grudnia 2018 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Nie mam zielonego pojęcia co rozumiesz przez:

[...] chciałbym aby owtorzył się javascript;; [...]

Natomiast aby otworzyć nowe okno przeglądarki z data.php możesz użyć takiego zapisu:

<a href="data.php" target="_blank" class="simpleCart_checkout btn-checkout">Checkout</a>

 

komentarz 19 grudnia 2018 przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)
Chce. aby był jednoczesnie

href javascript

oraz href _blank data.php
komentarz 19 grudnia 2018 przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)
Zrobiłem

onclicka na href

i skrypt

function datacheckout() {
    window.open("data.php");
}
komentarz 19 grudnia 2018 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Coś czułem, że o to Ci chodziło. :D

FYI poprawnie sformułowane pytanie powinno wyglądać tak:

„Jak stworzyć link w HTML, który otwierałby podaną stronę w nowej karcie oraz wywoływałby funkcję tudzież kod javascript?”

No i na rok 2018 (19 w sumie) korzysta się z eventów w js - nie onclicków i innych takich.

Przykład: https://codepen.io/anon/pen/vvgYVR?editors=1111

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 244 wizyt
pytanie zadane 22 kwietnia 2017 w C# przez redstar1 Bywalec (2,200 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 845 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 343 wizyt
pytanie zadane 24 marca 2021 w HTML i CSS przez Nearr Obywatel (1,890 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...