Jeśli czytasz sobie w zaciszu domowym Symfonię, to raczej jeszcze długo wszelkie zmiany nie będą dla Ciebie aż tak istotne. Ale jeśli jesteś ciekawy, to mogę dodać, że uruchamiając środowisko Visual, w ekranie powitalnym mamy odnośniki do stron, gdzie możemy przeczytać o konkretnych nowinkach, zmianach, nowościach.

Miałem taką sytuację, gdy zaczynałem programować (od początku w Visual), to używałem często funkcji getch() z biblioteki <conio.h>. Jakież było moje zdziwienie, gdy w pewnym momencie wywołanie owej funkcji dawało mi warning przy kompilacji. Wtedy jeszcze nie ogarniałem co się dzieje, a wystarczyło przeczytać w konsoli kompilacji powód warninga. Miałem wyraźnie napisane coś w stylu: "nazwa 'getch jest zdeprecyzowana i może niebawem wyjść z użycia. Zalecamy korzystanie z '_getch' w zamiast.".
Tak jest i teraz. W Code::Blocks w kursach Pana Mirosława funkcja getch() jeszcze przeszła, ale jeśli chcecie pisać w najnowszym standardzie języka i bibliotek, to musicie być na bierząco. Visual Studio w tym pomaga ;)
Obecnie wywołanie funkcji getch() zgodnie z zapowiedziami Microsoftu nie powoduje już warninga, ale błąd kompilacji.
Ale wcale nie jest to straczne, bo jak widać, program zasugerował mi od razu nową nazwę "_getch". Tak więc używam wszędzie _getch();