• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Projekt - ocena

Object Storage Arubacloud
–1 głos
465 wizyt
pytanie zadane 4 grudnia 2018 w Nasze projekty przez Zackerrr Początkujący (450 p.)
Witam, przedstawiam mój projekt. Co byście zmienili,lub dodali do projektu? Każda wypowiedź jest ważna, aby mógł wiedzieć, co jeszcze muszę popracować. Tak wiem, że reklama przeszkadza widok, ale nie jestem w stanie zapłacić. Cena za znikanie reklam wynosi ok 70zł za miesiąc. Więc czekam na opinie.

http://zackerrr.cba.pl/portfolio__/

Dzięki! :)

4 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 4 grudnia 2018 przez marcin99b Szeryf (82,180 p.)
edycja 4 grudnia 2018 przez marcin99b
A na jakim jesteś poziomie?
Jeśli pierwsze dni/tygodnie to ok, nie ma tragedii

Jeśli już kilka miesięcy, to niezbyt dobrze to wygląda, wiele elementów jest mało czytelnych (czarne napisy na szarym tle)
Wszystko pojawia sie i znika nagle (brakuje mi tu jakiejś animacji)
Żeby zobaczyć strone powitalną trzeba kliknąć
I też wszystko jest według mnie zbyt kanciaste, ale to akurat moje zdanie
I za mało kolorowe, dodałbym tu jakieś kolory żeby całość ożywić

No i też jest mało treści, mało tekstów, zdjęć itd, spokojnie zmieściłbyś wszystko na 1 stronie
komentarz 4 grudnia 2018 przez Zackerrr Początkujący (450 p.)
Postaram się zmienić. Dziękuję za odpowiedź.
2
komentarz 4 grudnia 2018 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
Popieram co napisał Marcin, plus dodam, że darmowy hosting strony bez backendu możesz mieć na github pages. Całkowicie bez reklam
0 głosów
odpowiedź 4 grudnia 2018 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)

Ściągneło mi 7.3mb i nic nie wyświetla... ?

Cena za znikanie reklam wynosi ok 70zł za miesiąc. Więc czekam na opinie.

To wrzuć na jakiś darmowy hosting, jeśli nie masz back-endu to np. GH pages, jak masz back-end to poszukaj coś tymczasowgo, chyba firebase coś ma ale nie jestem pewien albo weź sobie jakiś najtańszy hosting np. na linuxpl czy mydevil i masz wtedy wszystko normalnie, a nie z jakimiś reklamami i innymi utrudnieniami (na linuxie kiedyś mieli takie tanie serwerki chyba już od 50zł rocznie, w tym masz domenę taką ichnią, ale do testów może być).

Coś Ci nie pyka na tej stronie, bo na mobile też mi się nic nie otwiera...

komentarz 4 grudnia 2018 przez JAKUBW Nałogowiec (33,470 p.)
Polecam ArubaCloud - serwer z Debianem 9 za 4 zł /miesiąc. 100% prywatny Linux, bez reklam, PHP, python, nielimitowany cron. Możesz sobie nawet serwer Minecraft postawić. Domeny darmowe jakieś możesz sobie załatwić (.ga .cf its)
komentarz 4 grudnia 2018 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
tylko że na VPS musisz się pobawić i utrzymywać całe środowisko... zależy co kto chce robić, ja wolę utrzymanie środowiska zlecić komuś innemu i zająć się developmentem i po prostu dokładać sobie jak potrzeba jakiś pojedynczych usług.
komentarz 4 grudnia 2018 przez JAKUBW Nałogowiec (33,470 p.)
Możesz poprosić znajomego, żeby ci ustawił apacha, PHP, certyfikat darmowy z Lets encrypt do https i nie przejmować się tym. Raz ustawione działa raczej bezproblemowo.

Stronę i wszystkie pliki potrzebne do niej można wysyłać przez FTP który jest domyślnie skonfigurowany.
komentarz 4 grudnia 2018 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)

Tu nie chodzi o samo ustawienie, tyko o utrzymanie i o to, że musisz to mieć na głowie.

Raz ustawione działa raczej bezproblemowo.

Hmm... nie obraź się, zapytam wprost - przy ilu projektach pracowałeś i w ilu masz tak, że raz skonfigurowane środowisko nie wymaga żadnych zmian, nie ma żadnych awarii itp.? Ja wiem z doswiadczenia, że praktycznie nie ma tygodnia (a czasami nawet i dnia) żeby nie trzeba czegoś modyfikowac, skalować itp. Ponad to martwisz się nie tylko o samo środowisko ale również np. o utrzymanie aplikacji do monitoringów itp. Lepiej mieć to out-of-the-box no chyba, że robisz jakąś większą apkę to wtedy jak najbardziej własne, customowe rozwiązania są oki.

0 głosów
odpowiedź 8 grudnia 2018 przez Stoprocent Użytkownik (930 p.)

Pierwsza sprawa to Git , tutaj możesz wrzucić za free swoja stronę, tutaj masz link do poradnika : Poradnik git

Druga sprawa , strona nie jest intuicyjna trudno sie po niej poruszać. 

<div id="skills" class="tabcontent skillsBox">
        <h1>My Skills</h1>
        <li>
            <h2>HTML</h2><span class="bar"><span class="html"></span></span>
        </li>
        <li>
            <h2>CSS</h2><span class="bar"><span class="css"></span></span>
        </li>
        <li>
            <h2>JQUERY</h2><span class="bar"><span class="jquery"></span></span>
        </li>
        <li>
            <h2>JAVASCRIPT</h2><span class="bar"><span class="js"></span></span>
        </li>
        <li>
            <h2>PHP</h2><span class="bar"><span class="php"></span></span>
        </li>
</div>

Wydaje mi się że li powinno być zagnieżdżone w ul/ol , masz kilka razy w kodzie takie przypadki.

0 głosów
odpowiedź 9 grudnia 2018 przez Nepose Początkujący (260 p.)
Co do hostingu to +1 do wielokrotnie padającego GitHub Pages, oprócz tego jeszcze możesz skorzystać z InfinityFree. Dają Ci domenę *.epizy.com, do tego (teoretycznie) nielimitowany bandwidth. Używałem przez jakiś miesiąc na stronę projektu i było okej. Całkowicie darmowe i bez reklam, do tego duża społeczność.

Co do Twojej strony, pomysł jest fajny, ale początek trochę bez sensu. Moim zdaniem możesz usunąć witajkę i zamiast niej dać treść z drugiej karty. Popraw też "My Skills" z czarnego i angielskiego na biały i polski. Do formularza wystarczy dodać POST np. do Formspree i będzie Ci działało.

Wiem, że teraz się będę już czepiał szczegółków, ale dodaj doctype html i popraw niektóre tagi (np. jak już Ci kolega wyżej napisał, li powinno być w ul).

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 808 wizyt
+4 głosów
0 odpowiedzi 185 wizyt
+2 głosów
2 odpowiedzi 351 wizyt
pytanie zadane 13 kwietnia 2019 w PHP przez Hasira Bywalec (2,100 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...