Witam Serdecznie. Chciałem sobie stworzyć aplikacje z wykorzystaniem Springu gradle do back-endu i Angulara6 do front-endu. Tworze sobie projekt Spring bootowy importuje zależności itd.. itd.. Tworze potem w tym projekcie w katalogu src/main/webapp projekt Angularowy z wykorzystanie webStorma. Następnie do pliku gladle.build dodaje odpowiednie zależności do instalacji i zbudowania angulara.
def webappDir = "$projectDir/src/main/webapp"
sourceSets {
main {
resources {
srcDirs = ["$webappDir/dist", "$projectDir/src/main/resources"]
}
}
}
processResources {
dependsOn "buildAngular"
}
task buildAngular(type:Exec) {
dependsOn "installAngular"
workingDir "$webappDir"
inputs.dir "$webappDir"
group = BasePlugin.BUILD_GROUP
// outputs.dir "$webappDir/dist"
if (System.getProperty("os.name").toUpperCase().contains("WINDOWS")){
commandLine "ng.cmd", "build"
} else {
commandLine "ng", "build"
}
}
task installAngular(type:Exec) {
workingDir "$webappDir"
inputs.dir "$webappDir"
group = BasePlugin.BUILD_GROUP
// outputs.dir "$webappDir/dist"
if (System.getProperty("os.name").toUpperCase().contains("WINDOWS")){
commandLine "npm.cmd", "install"
} else {
commandLine "npm", "install"
}
}
Gdy w katalogu src/main/webapp daje "ng serce" i potem w przeglądarce odpalam localhost:4200 wyswietla się jakaś tam przykładowa strona z angulara. Gdy natomiast buduje aplikacje w springu "gradle jar" a nastepnie odpalam localhost:8080 to powinno wyświetlić mi to samo co na localhost:4200 jednak nie wyświetla mi tego samego co na localhost:4200 jest pusta strona tak jakby nic nie było...Co robie nie tak ? Chciałbym iść dalej zrobić routing w angularze itd ale póki to nie działa to nie ma sensu. Mógłby ktoś mnie naprowadzić ? Bo siedziałem wczoraj cały dzień i nic nie udało się wykombinować .. Link do gita z projektem.
https://github.com/TomaszReda/library.git