• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

HP Parse error: syntax error, unexpected '++' (T_INC), expecting ')'

Object Storage Arubacloud
0 głosów
335 wizyt
pytanie zadane 20 października 2018 w PHP przez Śmieszek_;3 Użytkownik (780 p.)

Cześć,

w tabeli 'category' w bazie danych mam listę kategorii, w jakich można umieścić artykuł, na podstronie próbuję wyświetlić wszystkie kategorie pobierając je z bazy, ale pokazuje mi błąd w lini 56 (we fragmencie kodu jaki tutaj umieszczam linia 56 odpowiada $categoryName = $row['name'];)

Kod błędu

mod_fcgid: stderr: PHP Parse error:  syntax error, unexpected '++' (T_INC), expecting ')' in
$rezultat = $polaczenie->query("SELECT * FROM category");
		if (!$rezultat) throw new Exception($polaczenie->error);
		$amountOfCategories = $rezultat->num_rows;
		
		for ($i=1; $i<=$amountOfCategories; $i++) {
			$row = $rezultat->fetch_assoc();
			$categoryID = $row['catid'];
			$categoryName = $row['name'];
			$categoryDescription = $row['description'];
			echo '<div class="category">';
			echo '<div class="category_name"><a href="link?catid='.$categoryID.'">'.$categoryName.'</a></div>';
			echo '<div class="category_description">'.$categoryDescription.'</div>';
			echo '</div>';


		}

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 20 października 2018 przez Śmieszek_;3 Użytkownik (780 p.)
Problem rozwiązało użycie pętli while. Mógłby ktoś mi natomiast wytłumaczyć dlaczego pętla for wryzuca tutaj błąd? Bo nie rozumiem.
0 głosów
odpowiedź 20 października 2018 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
edycja 21 października 2018 przez Chess

Możliwe, że coś namieszałeś w plikach konfiguracyjnych Apache. Ściągnij może osobno ten moduł i go podmień.

https://httpd.apache.org/download.cgi

Jeśli jesteś na Windows, to wybierz tę opcję:

Win32, Netware or OS/2 Source with CR/LF line endings: mod_fcgid-2.3.9-crlf.zip [ PGP ] [ MD5 ] [ SHA1 ]

Ściągnij tego zip'a np. do folderu downloads.

Jeśli w tym zip'ie jest mod_fcgid, to usuń z (...) Apache/modules ten mod_fcgid i następnie ten plik z rozszerzeniem chyba .so wypakuj do (...) Apache/modules.

Pamiętaj też, żeby odkomentować linię odpowiedzialną za ten moduł w pliku Apache/conf/httpd.conf. Przy tej nazwie ... mod_fcgid ... .so, wyrzuć znak "#".

komentarz 22 października 2018 przez Śmieszek_;3 Użytkownik (780 p.)
Mam wykupiony hosting (współdzielony) i nie mam takich możliwości
komentarz 23 października 2018 przez Chess Szeryf (76,710 p.)

Czy masz może możliwość przejrzeć logi komunikatów? Jeśli tak, to napisz jakąś pętlę for i następnie wejdź w logs i skopiuj te logi dotyczące tego komunikatu i tutaj wklej. Problemem może też być plik np. .htaccess lub coś, co Cię przkierowuje, powyłączaj te pliki chociażby chwilowo i sprawdź, czy jest OK. Apache error logApache, Apache.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,270 wizyt
pytanie zadane 25 stycznia 2020 w PHP przez Borys Użytkownik (830 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 737 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 206 wizyt
pytanie zadane 18 kwietnia 2023 w PHP przez Waflu Nowicjusz (120 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...