• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Tagi HTML w wynikach wyszukiwania Joomla

Object Storage Arubacloud
0 głosów
479 wizyt
pytanie zadane 12 września 2018 w PHP przez Ambroz Obywatel (1,840 p.)

Witam szanowne forum.

Napotkałem problem, gdzie w wynikach wyszukiwania w systemie Joomla pojawiają mi się znaczniki HTML:
<span class="highlight">kawasaki</span> 1&#160;...

Działam na templatce Yoo Master 2 i kierując się tym rozwiązaniem: Usunięcie tagów HTML
nie mogę odnaleźć miejsca gdzie wpisać kod.

Tak wygląda mój default_results.php
 

<?php
/**
* @package   yoo_master2
* @author    YOOtheme http://www.yootheme.com
* @copyright Copyright (C) YOOtheme GmbH
* @license   http://www.gnu.org/licenses/gpl.html GNU/GPL
*/

// include config and layout
$base = dirname(dirname(dirname(__FILE__)));
include($base.'/config.php');
include($warp['path']->path('layouts:'.preg_replace('/'.preg_quote($base, '/').'/', '', __FILE__, 1)));

Natomiast tak wygląda default_results-20180912-172442.php
 

<?php
/**
 * @package     Joomla.Site
 * @subpackage  com_search
 *
 * @copyright   Copyright (C) 2005 - 2018 Open Source Matters, Inc. All rights reserved.
 * @license     GNU General Public License version 2 or later; see LICENSE.txt
 */

defined('_JEXEC') or die;

?>
<dl class="search-results<?php echo $this->pageclass_sfx; ?>">
<?php foreach ($this->results as $result) : ?>
	<dt class="result-title">
		<?php echo $this->pagination->limitstart + $result->count . '. '; ?>
		<?php if ($result->href) : ?>
			<a href="<?php echo JRoute::_($result->href); ?>"<?php if ($result->browsernav == 1) : ?> target="_blank"<?php endif; ?>>
				<?php // $result->title should not be escaped in this case, as it may ?>
				<?php // contain span HTML tags wrapping the searched terms, if present ?>
				<?php // in the title. ?>
				<?php echo $result->title; ?>
			</a>
		<?php else : ?>
			<?php // see above comment: do not escape $result->title ?>
			<?php echo $result->title; ?>
		<?php endif; ?>
	</dt>
	<?php if ($result->section) : ?>
		<dd class="result-category">
			<span class="small<?php echo $this->pageclass_sfx; ?>">
				(<?php echo $this->escape($result->section); ?>)
			</span>
		</dd>
	<?php endif; ?>
	<dd class="result-text">
		<?php echo $result->text; ?>
	</dd>
	<?php if ($this->params->get('show_date')) : ?>
		<dd class="result-created<?php echo $this->pageclass_sfx; ?>">
			<?php echo JText::sprintf('JGLOBAL_CREATED_DATE_ON', $result->created); ?>
		</dd>
	<?php endif; ?>
<?php endforeach; ?>
</dl>
<div class="pagination">
	<?php echo $this->pagination->getPagesLinks(); ?>
</div>

Oba pliki znajdują się w /html/com_search/search/
Jeśli możecie to proszę o pomoc. Joomla jest w wersji 3.8.12

komentarz 12 września 2018 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Czy to jest cały default_results.php ?
komentarz 12 września 2018 przez Ambroz Obywatel (1,840 p.)

Tak.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 12 września 2018 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Nie mam teraz dostępu do kompa, ale czy w konfiguracji globalnej, w komponencie serch nie da się ustawić dla grupy globalnej bez html?
komentarz 12 września 2018 przez Ambroz Obywatel (1,840 p.)

Search

Smart Search:

komentarz 12 września 2018 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Problem wydaje się być z templatką. Sprawdż na innej i jeżeli tak to pisz do supportu. Może jakiś alternatywny moduł lub komponent wyszukiwania zainstaluj, lub podbij na forum joomla i popytaj.
komentarz 12 września 2018 przez Ambroz Obywatel (1,840 p.)
edycja 12 września 2018 przez Ambroz

Link z problemem:
 

<a href="/test/13-kawasaki-2/8-lorem-ipsum-3.html" title="<span class=&quot;highlight&quot;>kawasaki</span> 2&amp;#160;...">&lt;span class="highlight"&gt;kawasaki&lt;/span&gt; 2&amp;#160;...</a>
<a href="/test/13-kawasaki-2/8-lorem-ipsum-3.html" title="<span class=&quot;highlight&quot;>kawasaki</span> 2&amp;#160;...">&lt;span class="highlight"&gt;kawasaki&lt;/span&gt; 2&amp;#160;...</a>

Warto zauważyć, że pojawiają się &lt zamiast < i &gt zamiast >.
czy jest jakaś możliwość pozbycia się ich?
 

P.S Na innych tempaltkach działa ok.

Znalazłem też taki fragment kody, który miałby to usuwać:

$('#test').each(function(){
    var $this = $(this);
    var t = $this.text();
    $this.html(t.replace('&lt','<').replace('&gt', '>'));
});

 

0 głosów
odpowiedź 4 października 2018 przez Marcin Równicki Nowicjusz (240 p.)
Witam

Usuń ze swojego szablonu nadpisanie "com_search" i będzie działać bez tych tagów. Wizualnie pewnie nawet różnicy nie odczujesz ;)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 128 wizyt
pytanie zadane 3 września 2018 w PHP przez Ambroz Obywatel (1,840 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 123 wizyt
pytanie zadane 27 lutego 2020 w HTML i CSS przez BlayUng Początkujący (260 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 499 wizyt
pytanie zadane 9 grudnia 2018 w C i C++ przez Shimeo7 Obywatel (1,910 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,650 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...