• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Google maps - FF i IE problem

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
105 wizyt
pytanie zadane 28 sierpnia 2018 w JavaScript przez KacperTegoPodworka Początkujący (250 p.)
Cześć.

Mam problem z mapami Google'a. Męczę się nad problemem już kolejny dzień z rzędu i chyba wyczerpałem wszystkie pomysły.

Mam stronę na Drupalu z różnymi wersjami językowymi.Na każdej z tych stron zaimplementowana jest mapa Google'a, która wskazuje na np. Francję, Polskę, Chiny itp.

Mapa ładuje się na każdej wersji językowej poza dwoma językami.

I tutaj zaczyna się cała 'dziwna magia':

- problem występuje wyłącznie na FireFoxie i IE (i tylko dla tych dwóch wersji językowych)

- w konsoli nie ma żadnego błędu

- mapa nie chce się załadować do końca (znak ładowania kręci się w nieskończoność)

- po odświeżeniu strony problem cały czas występuje, ale po naciśnięciu kombinacji 'ctrl + F5' mapa się ładuje. Po ponownym, 'normalnym', odświeżeniu strony, mapa nie chce się ładować.

- testowane w trybie incognito (skasowałem całą historię, ciastka itp.) i również nie działa.

Przejrzałem już wszystkie linki z Google'a i niestety nie jestem w stanie znaleźć żadnego rozwiązania.
komentarz 28 sierpnia 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Sprawdzałeś czy zapytania w zakładce Sieć (Network) w narzędziach deweloperskich przeglądarki zwracają odpowiedź, czy może jakiś błąd albo przekroczony jest limit czasu w oczekiwaniu na odpowiedź?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 129 wizyt
pytanie zadane 8 grudnia 2019 w JavaScript przez antypop Mądrala (5,730 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 136 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 190 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2016 w JavaScript przez Campo1553 Nowicjusz (160 p.)

92,967 zapytań

141,931 odpowiedzi

321,163 komentarzy

62,299 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...