• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Java CRUD sugar ORM

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
175 wizyt
pytanie zadane 20 czerwca 2018 w Java przez Radek Begej Użytkownik (580 p.)

Cześć,

mam problem, kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Mam do zrobienia prostą apkę, która będzie pobierała dane z edittexta i po przyciśnięciu guzika doda to do bazy i wyświetli w textView poniżej. Jakieś pomysły jak to zrobić chodzi o funkcjonalność przycisków głównie.

package com.example.pc.myapplicationlab3;

import android.support.v7.app.AppCompatActivity;
import android.os.Bundle;
import android.widget.Button;
import android.widget.EditText;

import com.orm.SchemaGenerator;
import com.orm.SugarContext;
import com.orm.SugarDb;
import com.orm.SugarRecord;

public class MainActivity extends AppCompatActivity {
    EditText editText;
    Button btnAdd,btnDel;
    @Override
    protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
        editText = (EditText) findViewById(R.id.editText);
        super.onCreate(savedInstanceState);
        setContentView(R.layout.activity_main);
        SugarContext.init(this);
        SchemaGenerator schemaGenerator = new
        SchemaGenerator(this);
        schemaGenerator.createDatabase(new
                SugarDb(this).getDB());
    }
    public class Kontakt extends SugarRecord{
        String nazwa;
        String numer;

        public String getFullKontakt(){
            return nazwa + "" + numer;
        }
    }

}

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 21 czerwca 2018 przez KariK-02 Mądrala (6,030 p.)
Zacznijmy od tego jakiej bazy danych używasz lub chcesz używać. A może masz REST Api. To są bardzo bardzo ważne informacje. Dobra zakładam, że jeszcze nie wybrałeś - to ja ci mogę polecić Firestore bardzo prosta baza danych no-sql została stworzona przez Google i ma świetną dokumentacje.

Jeżeli chodzi o buttony to w onCreate to przypisujesz je w findViewById(R.id.nazwa). Potem tworzych onClickListener().
komentarz 22 czerwca 2018 przez Wiciorny Ekspert (275,550 p.)
jak ma rest api to i tak używa/ czy nie używa bazy :D  to nie ma znaczenia, taki projekt lepiej zrobic o jakąś prościutką baze mysql po prostu bo tutaj bedzie raptem kilka operacji CRUD wiec  nawet MAMP i localhost styknie
komentarz 22 czerwca 2018 przez KariK-02 Mądrala (6,030 p.)
No tak, ale jeżeli ma API nie musi się już bawić w konfigurację bazy w Javie

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 166 wizyt
pytanie zadane 22 kwietnia 2018 w PHP przez Vinchit Obywatel (1,040 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 270 wizyt
pytanie zadane 19 kwietnia 2018 w PHP przez Vinchit Obywatel (1,040 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 134 wizyt
pytanie zadane 14 kwietnia 2018 w PHP przez Vinchit Obywatel (1,040 p.)

92,834 zapytań

141,778 odpowiedzi

320,827 komentarzy

62,164 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...