• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

wyszukiwarka w przeglądarce działa, jednak nie można otworzyć wyszukanych stron

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
+2 głosów
237 wizyt
pytanie zadane 10 czerwca 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Dominika N. Jessa Nowicjusz (140 p.)
przedmiot sprawy to stary laptop ACER Extensa 5620Z. korzysta z niego osoba niepełnosprawna intelektualnie, dlatego zainstalowany na nim jest system XP jako środowisko w jakim ta osoba porusza się swobodnie.Po reinstalacji systemu i zainstalowaniu sterowników połączenie internetowe działa zarówno wifi jak po kablu. Problem leży pewnie w jakimś blokowaniu czegoś w ustawieniach sieci. Google ( w różnych przeglądarkach) wyszukuje wszystko błyskawicznie, jednak klikniecie w wyszukany adres skutkuje komunikatem-nie można wyświetlić strony błąd 112. w tej chwili nie mam dostępu do tego sprzętu, ale jeśli będzie tak potrzeba to przedstawie dane jakie będą potrzebne. Dodam ze za nic w świecie nie mogę odnaleźć brakującego sterownika Ethernet nawet po korzystaniu programów wyszukujący sterowniki w sieci. Problem z ładowaniem stron nie zależy od dostawcy internetu, gdyż próbowałam od różnych. zapora wyłączona, antywirus tez nie jest tu winowajcą, próbowałam podmieniać dns na wiele dostępnych,czyszczenie rejestru tez nie pomogło, w trybie awaryjnym tez nie działa. czy ktoś potrafi mi pomóc i podpowiedzieć? dziękuję
komentarz 10 czerwca 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
Czy w menedżerze urządzeń są wykrzykniki (zwłaszcza przy karcie sieciowej)? Tu jest poradnik, jak znaleźć sterownik wg kodu urządzenia i go ręcznie zainstalować https://pl.stealthsettings.com/cum-putem-instala-manual-drivere-in-windows.html . Oczywiście, jeśli dowiesz się jakiego sterownika potrzebuje karta sieciowa, musisz go znaleźć w Internecie, albo możliwe że znajduje się na płycie CD /DVD dołączonej do karty lub płyty głównej (jeśli karta jest zintegrowana) i jakimś cudem automatyczna instalacja go przeoczyła. Jeśli sterownik jest zainstalowany, usuń go i zainstaluj jeszcze raz.
komentarz 10 czerwca 2018 przez Dominika N. Jessa Nowicjusz (140 p.)
dziękuję, jak już pisałam wykrzyknik jest przy Ethernet i sugerowany sposób nie zadziałał. nie mam płyt instalacyjnych. wszystkie sterowniki pobierałam na innym komputerze na podstawie danych o podzespołach i tego jednego nie udało mi się odszukać. w komputerze którego sprawa dotyczy przy aktualizacji sterowników nie ma opcji wyszukania ich w internecie. robiłam to za pośrednictwem drive rtoolkit installer i też bez powodzenia.
komentarz 10 czerwca 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
Podaj proszę kod urządzenia z zakładki "szczegóły sterownika" (a najlepiej pokaż screena, tylko umieść w serwisie typu imgur.com, żeby było wyraźnie widać) w menadżerze urządzeń i, jeśli znasz, producenta i model tej karty sieciowej.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 219 wizyt
pytanie zadane 28 kwietnia 2017 w Bezpieczeństwo, hacking przez vivert69 Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 199 wizyt
pytanie zadane 29 stycznia 2024 w Sieci komputerowe, internet przez Kamil94 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 695 wizyt
pytanie zadane 24 stycznia 2016 w C i C++ przez Dash Nałogowiec (29,650 p.)

93,324 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,390 komentarzy

62,653 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...