przedmiot sprawy to stary laptop ACER Extensa 5620Z. korzysta z niego osoba niepełnosprawna intelektualnie, dlatego zainstalowany na nim jest system XP jako środowisko w jakim ta osoba porusza się swobodnie.Po reinstalacji systemu i zainstalowaniu sterowników połączenie internetowe działa zarówno wifi jak po kablu. Problem leży pewnie w jakimś blokowaniu czegoś w ustawieniach sieci. Google ( w różnych przeglądarkach) wyszukuje wszystko błyskawicznie, jednak klikniecie w wyszukany adres skutkuje komunikatem-nie można wyświetlić strony błąd 112. w tej chwili nie mam dostępu do tego sprzętu, ale jeśli będzie tak potrzeba to przedstawie dane jakie będą potrzebne. Dodam ze za nic w świecie nie mogę odnaleźć brakującego sterownika Ethernet nawet po korzystaniu programów wyszukujący sterowniki w sieci. Problem z ładowaniem stron nie zależy od dostawcy internetu, gdyż próbowałam od różnych. zapora wyłączona, antywirus tez nie jest tu winowajcą, próbowałam podmieniać dns na wiele dostępnych,czyszczenie rejestru tez nie pomogło, w trybie awaryjnym tez nie działa. czy ktoś potrafi mi pomóc i podpowiedzieć? dziękuję