• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

jak pobrać wszystkie wartości z tagu we wszystkich klasach o tej samej nazwie.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
384 wizyt
pytanie zadane 21 maja 2018 w JavaScript przez Konfeusz Bywalec (2,810 p.)

Witam.

Mam mały problem. Mam taki kod:

<li class="fav">
    <a title="View fans of this shot" href="/shots/4612709-Air-Taxi-concept/fans" data-signup-trigger="" data-context="like-shot">447</a>
  </li>

Podobnych elementów na stronie jest kilkadziesiąt. Jak wyjąć z kodu strony (console.log) wszystkie wartości pomiędzy <a title="View fans of this shot"...>447</a>.

Chodzi o wartość w tagu <a> ze wszystkich elementów na stronie które mieszczą się we wszystkich <li class="fav">

Nadmienię, że wszystkie elementy mieszczą się w divie:

<div id="main">

 

Będę wdzięczny za sugestie.

komentarz 21 maja 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
Co dokładnie chcesz pobrać? Te elementy które znajdują się w środku tagu?
komentarz 21 maja 2018 przez Konfeusz Bywalec (2,810 p.)
Tylko wartości pomiędzy <a  ... >  i </a> czyli w tym przypadku wartość 447.

W innych <li> są inne wartości.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 21 maja 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
edycja 21 maja 2018 przez Mariusz08
<a>447</a>

<p id="check">
L:
</p>

HTML, nie ma zbytnio co tłumaczyć.

let tags = document.querySelector('li.klasa a');

document.getElementById('check').innerHTML = tags.innerHTML

Do zmiennej tag przypisuje elementy DOM, potem po prostu je wyświetlam

komentarz 21 maja 2018 przez Konfeusz Bywalec (2,810 p.)
No ok... ale pobiera tutaj tylko pierwszą wartość z pierwszego <li>

Mi chodzi aby pobierał wszystkie wartości ze wszystkich <li class="fav"><a>{dana wartość}</a></li>

Bo takich li o tej clasie jest ponad 40 w DOM.

zapisywał to chyba do tablicy i wypisywał w consol.log...

 

To jest tylko część większego zadania, ale na chwilę obecną, stanąłem na tym problemie.
1
komentarz 21 maja 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
No to zamiast querySelector, wpisz querySelectorAll i potem przeleć to pętlą.
+1 głos
odpowiedź 21 maja 2018 przez kenjiro244 Dyskutant (8,600 p.)

Najpierw pobieranie wszystkich elementów -> link

I potem pobranie danej właściwości -> link

Po zapoznaniu się z tym zrobisz to w 100%.

komentarz 21 maja 2018 przez Konfeusz Bywalec (2,810 p.)
Dzięki Panowie za sugestie i wskazany kierunek. Siądę sobie nad tym jutro na spokojnie i mam nadzieję, że rozwiążę całe zadanie (bo to co tu zapytałem, to tylko jedna część z całości problemu). Jeśli zawieszę się nad dokończeniem całości, pozwolę sobie kontynuować wątek.

Serdecznie pozdrawiam.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 265 wizyt
pytanie zadane 9 marca 2019 w JavaScript przez Luckyluck87 Użytkownik (660 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 133 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 1,947 wizyt

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...