• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z wyświetlaniem wartości w input

Object Storage Arubacloud
0 głosów
421 wizyt
pytanie zadane 26 kwietnia 2018 w JavaScript przez Vinchit Obywatel (1,040 p.)

Cześć, mam problem z wyświetleniem wartości w <input>

Dokładniej: 

JavaScript (dzięki kap za pomoc)

const words = {}
 
const renderWords = (words) => {
  return Object
    .keys(words)
    .reduce((items, word) => {
      const item = words[word] === 1
        ? word
        : `${word} x ${words[word]}`
       
      return [...items, item]
    }, [])
    .join(', ')
}
 
const output = document.getElementById('output')
 
document
  .getElementById('words')
  .addEventListener('click', ({ target }) => {
    if (words[target.textContent]) {
      words[target.textContent] += 1
    } else {
      words[target.textContent] = 1
    }
    output.value= renderWords(words)
  })

HTML:

<div class="wyswietlacz4"><input type="text" readonly size="100.100" id="output"></div><br>
/////////////////////////////////////////////////////
<div id="words">
  <button>test</button>
  <button>test2</button>
  <button>test3</button>
  <button>test4</button>
</div>

Sprawa wygląda tak że po kliknięciu jakiego kolwiek przycisku żadna informacja nie pojawia się w input a co dziwne wszystko działa na np. CodePen a na stronie już nie :( .

komentarz 26 kwietnia 2018 przez Vinchit Obywatel (1,040 p.)

Doszedłem do błędu :) 

"Uncaught TypeError: Cannot read property 'addEventListener' of null
    at pamiec.js:20" ktoś wie jak to naprawić?

O to kod JS: 

const words = {}

const renderWords = (words) => {
    return Object
        .keys(words)
        .reduce((items, word) => {
        const item = words[word] === 1
        ? word
        : `x ${words[word]} ${word}`

        return [...items, item]
    }, [])
        .join(' | ')
}

const output = document.getElementById('output')

document
    .getElementById('words')
    .addEventListener('click', ({ target }) => {
    if (words[target.textContent]) {
        words[target.textContent] += 1
    } else {
        words[target.textContent] = 1
    }
    output.value = renderWords(words)
})

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 26 kwietnia 2018 przez LinosiK Obywatel (1,920 p.)
Sprawdź czy dobrze masz podpięty plik *.js do pliku html'a.

Skoro na CodePen działa to znaczy, że kod jest dobry.
komentarz 26 kwietnia 2018 przez Vinchit Obywatel (1,040 p.)
Na pewno bo jest JS w HTML :D (wiem nie profesjonalnie to zrobiłem), ale spróbuje teraz oddzielnie zrobić JS a HTML
komentarz 26 kwietnia 2018 przez Vinchit Obywatel (1,040 p.)
Zrobiłem i oddzielnie JS nadal to samo nie czyta jakby skryptu.
0 głosów
odpowiedź 26 kwietnia 2018 przez Vinchit Obywatel (1,040 p.)
Już nie ważne za dużo komputera na dziś a bardziej programowania :D zamiast ścieszkę do js dodać na dole strony to ja dodałem na górze :D

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 273 wizyt
pytanie zadane 27 kwietnia 2018 w JavaScript przez Vinchit Obywatel (1,040 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 189 wizyt
pytanie zadane 28 października 2016 w HTML i CSS przez redstar1 Bywalec (2,200 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...