• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Bot w języku C# wykonujący kilka czynności na stronie internetowej

0 głosów
1,108 wizyt
pytanie zadane 5 kwietnia 2018 w C# przez lukaszvip166 Początkujący (300 p.)
W ramach nauki chciałem stworzyć sobie aplikacje okienkową "lotto", w której mógłbym wprowadzić datę losowania, wprowadzić swoje liczby i sprawdzić np czy wygrałem. Ogólnie chodzi mi o kwestie poruszania się po stronie internetowej w tle. Chciałbym żeby dana metoda wysłała na stronę internetową do formularza datę, a następnie kliknęła przycisk "Wyszukaj" i finalnie pobrała stronę internetową, która byłaby parsowana. Teraz pytanie do bardziej doświadczonych kolegów, jak mogę manipulować, poruszać się po stronie internetowej w tle?? Jakich klas użyć?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 5 kwietnia 2018 przez plucins Stary wyjadacz (11,130 p.)
ciężko będzie wejść w interakcje ze stroną www nie wchodząc na nią. Do wykonania wspomnianych czynności możesz wykorzystać bibliotekę selenium, jednak wymaga to odpalenia przeglądarki ( oczywiście jest to obsługiwane przez selenium ).
0 głosów
odpowiedź 5 kwietnia 2018 przez NowyUrzydgownig Mądrala (5,090 p.)
Obsługiwać pobieranie danych możesz rzeczywiście używać selenium (możesz użyć przeglądarki w trybie headless aby się nie włączał interfejs graficzny przeglądarki), jednak jeżeli nie zamierzasz prowadzić długich interakcji ze stroną internetową to wystarczy ci HtmlRequest .

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 7,609 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 2,029 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 647 wizyt
pytanie zadane 20 czerwca 2019 w JavaScript przez Kubax Początkujący (430 p.)

93,735 zapytań

142,671 odpowiedzi

323,294 komentarzy

63,297 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...