• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Javascript - jaka składnia jest najnowsza?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
153 wizyt
pytanie zadane 2 kwietnia 2018 w JavaScript przez Toms Nowicjusz (190 p.)
mniej więcej tak jak w temacie: Uczyłem się javascriptu, ale wiem, że składnia, którą poznałem przestała być aktualna i dobrze byłoby uczyć się nowszej wersji(znaki typu: =>, `` , '' , let, const);

Czy ktoś ma jakiś materiał do nauki najnowszych zasad pisania w Javascripcie?

Z góry dzięki

2 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 2 kwietnia 2018 przez Comandeer Guru (601,590 p.)
wybrane 2 kwietnia 2018 przez Toms
 
Najlepsza

Nie, składnia nie przestała być aktualna – po prostu została rozszerzona o nowe mechanizmy. Polecam poczytać Exploring JS.

komentarz 2 kwietnia 2018 przez Kondzio Mądrala (5,230 p.)
A czy autor ten ma jakieś kursy online w formie wideo? Przykładowo na udemy? Coś godnego polecenia? Z góry dzięki :)
1
komentarz 2 kwietnia 2018 przez Comandeer Guru (601,590 p.)
Nie ma.
komentarz 2 kwietnia 2018 przez Kondzio Mądrala (5,230 p.)
heh nie zauważyłem, że te książki są dostępne za darmo na jego stronie.. na pewno się przyda
+1 głos
odpowiedź 2 kwietnia 2018 przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
Po prostu Js es6
komentarz 2 kwietnia 2018 przez Toms Nowicjusz (190 p.)
Dzięki, aktualizuję wiedzę :)

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 256 wizyt
pytanie zadane 6 lutego 2016 w JavaScript przez uRTLy Bywalec (2,420 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 2,007 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 173 wizyt

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...