• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak pozbyć się Delta-homes???

Cloud VPS
+2 głosów
452 wizyt
pytanie zadane 22 czerwca 2015 w Offtop przez saliwan22 Gaduła (3,110 p.)
Ostatnio podczs instalacji pewnego progamu nie zauważyłem checkbox'a i ściągnął mi się jakiś "syf", który nazywa się Delta-homes i nwm jak to usunąć. Z góry dzięki za pomoc.

5 odpowiedzi

+7 głosów
odpowiedź 22 czerwca 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,250 p.)
Polecam AdwCleaner zawsze mi pomaga na takie różne syfy ;)

Ewentualnie możesz jeszcze spróbować po prostu odinstalować to w panelu sterowania i usunąć z dodatków przeglądarki ale sądzę że to i tak może tego nie usunąć całkowicie.
komentarz 22 czerwca 2015 przez 0e85dc6eaf Dyskutant (8,840 p.)
Kilka dni temu miałem coś takiego i AdwCleaner pomógł
komentarz 23 czerwca 2015 przez marcin_w Gaduła (3,190 p.)
Tak jak napisał kolega wyżej, spróbuj najpierw usunąć rozszerzenia z przeglądarki i usunąć ten cały syf z dodaj/usuń programy. Spróbuj też przeczyścić system jakimś programem niekoniecznie AdwCleaner ;)
+1 głos
odpowiedź 22 czerwca 2015 przez Kkk Początkujący (480 p.)
edycja 22 czerwca 2015 przez Kkk
Też miałem z tym problem i po prostu przywróciłem system sprzed paru dni. ;)
komentarz 23 czerwca 2015 przez Eerie Mądrala (7,130 p.)
Miałem taki problem kilka lat temu. Pomógl mi program AdwCleaner. Nie potrzebowałem przywracania systemu.
+1 głos
odpowiedź 8 lipca 2015 przez kralowec Nowicjusz (160 p.)

Usunięcie tego oprogramowania (Delta-homes nie jest tylko sprawą manualnej zmiany strony domowej i preferowanej wyszukiwarki. Wymagana jest tutaj bardziej skomplikowana procedura by pozbyć się tego niebezpiecznego oprogramowania. Jednakże nie obawiaj się: poniżej opisujemy to w szczegółach tak, że usunięcie tego robaka nie sprawi Ci żadnych trudności. http://knksoftware.pl/adware/delta-homes

0 głosów
odpowiedź 8 lipca 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)
Polecam następnym razem standardowo wpisać w Google frazę "jak usunąć delta-homes?". Pierwsza strona w pozycji wyszukiwania Google ---> http://usunwirusa.pl/delta-homes-com/

Jeśli kiedyś trafisz na szczególnie złośliwy program to polecam uruchomić menadżer zadań i wybrać tam zakładkę "procesy" (lub podobnie) i odnaleść dziada ;) Często takie programy kryją się pod inną nazwą. W exploratorze Windows jest funkcja (bardzo słaba, ale działa) "wyszukaj". Wpisz np. tak jak w tym problemie delta-homes i poczekaj TROCHĘ, ąż wszystkie pliki na dysku zostaną sprawdzone względem frazy wpisanej w exploratorze. Powinien być tam nasz poszukiwany, piękny i oczywiście potrzebny program (hehehe). Sprawdź datę utworzenia się tego dziadostwa i klasycznie zaznacz (jeden lub więcej) folderów, plików itp. a następnie usuń! Może wszystko być już jak dawniej, a może być po staremu :P Jeśli nasz program lubi przeglądarki to najlepiej posłużyć się programami przedstawionymi w artykule na stronie usunwirusa.pl w linku na początku moich wypocin ;) (programy te są wymienione na samym dole) CCleaner itp. może w tym przypadku nie pomóc. Jeśli proces jest aktualnie wykonywany to udaj się do wspomnianego na początku menadżera i zlokalizuj śmierdziela z nową nazwą pod którą kryje się programik.

Z góry przepraszam za liczne błędy. Jednak nie chce mi się sprawdzać tego co napisałem jeszcze raz :P Pozdrawiam.
0 głosów
odpowiedź 13 stycznia 2016 przez Kholorny Nowicjusz (140 p.)

jak to usunąć - Pomógl mi  http://nabzsoftware.com/types-of-threats/delta-homes

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 2,909 wizyt
pytanie zadane 18 sierpnia 2015 w Offtop przez pjj Gaduła (4,330 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 739 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 441 wizyt
pytanie zadane 29 lipca 2020 w Bezpieczeństwo, hacking przez Bezimienny999 Nowicjusz (140 p.)

93,454 zapytań

142,448 odpowiedzi

322,717 komentarzy

62,831 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...