• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak sprawdzić czy wszystkie grafiki na stronie zostały wczytane?

0 głosów
278 wizyt
pytanie zadane 22 lutego 2018 w JavaScript przez Vxid Functixn Bywalec (2,720 p.)
Chcę stworzyć uniwersalny loading screen, którego będzie można użyć w dowolnym momencie podczas wczytywania danych więc $(document).ready nie wchodzi w grę. Zależy mi na funkcji do której wystarczy podać jakie pliki graficzne mają się wczytać na stronie lub jakby się dało, sama by to odczytała. Nie używam znaczników img gdyż w css mam o wiele większą kontrolę nad grafiką. Niemniej jednak w narzędziach programistycznych jest zakładka która pokazuje wczytywanie się plików w tym graficznych. Chcę aby moja funkcja również rozpoznawała jakie pliki zostały wczytane aby można było to wyświetlić pod animacją wczytywania np w wartości procentowej lub po nazwach plików.

Próbuje coś takiego wykombinować z jquery i ajaxem jednak efekty nie są takie jakbym chciał dlatego szukam pomocy tutaj.

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 22 lutego 2018 przez Comandeer Guru (607,250 p.)
wybrane 22 lutego 2018 przez Vxid Functixn

Najlepsza

Pakuj obrazki w obiekty Image i czekaj na ich zdarzenie load.

komentarz 22 lutego 2018 przez Vxid Functixn Bywalec (2,720 p.)
Ok. Ale jak to zgrać z css? Czy można to jakoś zsynchronizować bo ścieżki mam podane w css. Czy wywalić ścieżki z css i po załadowaniu wgrać je do divów javascriptem?
komentarz 22 lutego 2018 przez Comandeer Guru (607,250 p.)
Można pobrać ścieżki z CSS-a albo po wczytaniu JS-em wygenerować odpowiedni CSS.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 225 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 504 wizyt
+3 głosów
4 odpowiedzi 1,239 wizyt
pytanie zadane 10 kwietnia 2019 w HTML i CSS przez mb-dir Mądrala (6,710 p.)

93,599 zapytań

142,524 odpowiedzi

322,993 komentarzy

63,082 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...