• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wewnętrzny czytnik kart, zbyt krótki kabel pod f_usb...

0 głosów
315 wizyt
pytanie zadane 13 lutego 2018 w Sprzęt komputerowy przez Jagoda Nowicjusz (220 p.)
Cześć, mam pytanko odnośnie czytnika kart, otóż przełożyłam do nowej obudowy czytnik kart (wewnętrzny) ze starej i kabelek usb, który należy podpiąć pod płytę główną jest za krótki, są może jakiegoś rodzaju przedłużacze, bądź inne możliwości, sposoby podłączenia?

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 16 lutego 2018 przez mi-20 Stary wyjadacz (13,250 p.)
z przedłużaczem może być ciężko, raczej nic takiego nie dostaniesz. Można by spróbować pokombinować z lutowaniem, spojrzałem u sobie i te kable są dość proste do lutowania tylko to już trochę zabawy. Najprościej postarać się to tak ułożyć żeby jednak nie był za krótki, no chyba że to niemożliwe
0 głosów
odpowiedź 16 lutego 2018 przez Groshq Użytkownik (590 p.)
Hmm.. Kolega wcześniej spoko mówi, ale zamiast rozcinać orginalne kable podejdź do jakiegoś serwisu i poproś o taki sam kabel tylko że ucięty z jednej strony, polutuj końcówki i powciskaj w otworki tej za  krótkiej wtyczki, może troche bardziej skomplikowane ale jest minimalna szansa że Ci nie wyjdzie, ponieważ po prostu wyrzucisz ten kabel ucięty a nie orginalny ;p
0 głosów
odpowiedź 16 lutego 2018 przez Groshq Użytkownik (590 p.)

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 222 wizyt
pytanie zadane 25 maja 2016 w Sprzęt komputerowy przez Bakr Mądrala (6,850 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 239 wizyt
pytanie zadane 9 sierpnia 2020 w Sprzęt komputerowy przez Maniek Bywalec (2,170 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 474 wizyt
pytanie zadane 21 kwietnia 2018 w Mikrokontrolery przez Stami Gaduła (3,790 p.)

93,600 zapytań

142,524 odpowiedzi

322,993 komentarzy

63,085 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...