• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

problem z umieszczeniem diva "footer"

Object Storage Arubacloud
0 głosów
232 wizyt
pytanie zadane 31 stycznia 2018 w HTML i CSS przez Oskar4002 Początkujący (470 p.)

Mam problem odnośnie rozmieszczenia divów a mianowicie diva "footer" który powinien być pod resztą divów a jest w "content"...Może to mieć związek z jakimś błędem w zamknięciach divów ale nie wiem co jest nie tak...na screenie strony ustawiłem divowi footer czerwone tło żeby było go widać.

<body>
	
	<div id="container">
			
		<div id="logo">
			Logo Strony
		</div>
			
		<div id="nav">
			<div class="menu"><a href="https://www.youtube.com/watch?v=5y3Qc9Qs6TY" class="textdec" target="_blank" />strona glowna</a></div>
			<div class="menu"><a href="https://www.youtube.com/watch?v=5y3Qc9Qs6TY" class="textdec" target="_blank" />poradniki</a></div>
			<div class="menu"><a href="https://www.youtube.com/watch?v=5y3Qc9Qs6TY" class="textdec" target="_blank" />redstone</a></div>
			<div class="menu"><a href="https://www.youtube.com/watch?v=5y3Qc9Qs6TY" class="textdec" target="_blank" />informacje</a></div>
			<div class="menu"><a href="https://www.youtube.com/watch?v=5y3Qc9Qs6TY" class="textdec" target="_blank" />budowlane</a></div>
		</div>
		<div id="content">
				
			<h1>Lorem Ipsum</h1>
			Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla auctor convallis porttitor. Pellentesque nec lorem interdum, hendrerit ex non, facilisis nulla. Vivamus pharetra rutrum quam a ornare. Proin sed massa nec ante convallis faucibus a et sapien. Vestibulum leo arcu, imperdiet sed vehicula eget, tincidunt vel tellus. Maecenas maximus velit nisl. Nulla tempus scelerisque nisl vitae pharetra. Vivamus neque est, volutpat a neque vitae, dictum varius turpis. Proin non tellus nec velit condimentum commodo. Quisque faucibus metus non dolor auctor, vitae vehicula tellus volutpat. In ultrices iaculis ultrices. Proin sed ornare magna, nec vulputate ipsum.
			<br></br>
			Proin iaculis commodo sapien quis suscipit. Curabitur ultricies turpis purus, sit amet dignissim diam euismod a. Nam at dui vestibulum mauris viverra pellentesque. Donec porta, erat quis sodales efficitur, diam dui laoreet est, sit amet convallis leo neque eu tellus. Ut a dui dapibus, vestibulum tortor a, bibendum libero. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Duis nec nibh augue. Etiam sed velit at ipsum pulvinar egestas non sed mauris.
		<div/>
		<div style="clear:both;"></div>
				
		<div id="footer">Wszystko o Minecraft &copy; Wszelkie prawa zastrzeżone!</div>
	</div>
			
	
</body>
#footer
{
	width: 1000px;
	height: 80px;
	background-color: red;
}

 

komentarz 31 stycznia 2018 przez pablop76 VIP (123,180 p.)

1.<div id="container" nie ma zamknięcia </div>

2. <br> raz tak drugi raz </br> innaczej.

3. <a href="#"></a> nie tak <a href="#" /></a>

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 31 stycznia 2018 przez Hardwell Dyskutant (8,980 p.)
wybrane 31 stycznia 2018 przez Oskar4002
 
Najlepsza
<div id="footer">Wszystko o Minecraft &copy; Wszelkie prawa zastrzeżone!</div>

    </div>

 

div z pod footer daj nad
komentarz 31 stycznia 2018 przez Hardwell Dyskutant (8,980 p.)
Pierwszy nad footer to zamknięcie container, a powyżej niego </div>zamykający content
komentarz 31 stycznia 2018 przez Oskar4002 Początkujący (470 p.)

ok a wiesz może dlaczego nie mogę zamknąć całej sekcji body? Zauważyłem, że jeśli usunę te classy z hiper łączami to zamyka się normalnie...

komentarz 31 stycznia 2018 przez Hardwell Dyskutant (8,980 p.)
te zamknięcia sa dla ułatwienia pisania strony, jesli coś napiszesz to możesz to schować, niestety nie da się zamknąć całej sekcji, i tak to nic nie wniesie na stronie
komentarz 31 stycznia 2018 przez Oskar4002 Początkujący (470 p.)
wiem ale wcześniej mogłem zamknąć całe "body"... w każdym razie dzięki za pomoc :)
komentarz 31 stycznia 2018 przez Hardwell Dyskutant (8,980 p.)
mogłeś zamknąć bo nie były dokładnie pozamykane divy

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 330 wizyt
pytanie zadane 8 czerwca 2021 w HTML i CSS przez bazyl8796 Obywatel (1,020 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 154 wizyt
pytanie zadane 16 maja 2017 w HTML i CSS przez Patryk Kożuchowski Początkujący (460 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 177 wizyt

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...