• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

zamiana dwóch łańcuchów

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
172 wizyt
pytanie zadane 9 stycznia 2018 w C i C++ przez mn130496 Gaduła (3,530 p.)
edycja 10 stycznia 2018 przez Patrycjerz
witam

mam problem z zadaniem o następującej treści:

Napisać program, który zamieni wewnątrz łańcucha podanego z klawiatury jeden
podciąg na drugi (zamiana wyrazu w zdaniu). Ciagi podawane są z klawiatury.Wiem że na pewno muszę sobie zadeklarować bibliotekę <string.h> stworzyć dwie zmienne typu char o nazwie np. char napis 1[]

i char napis 2[].Skoro mam podawać  ciągi z klawiatury to muszę sobie zrobić dwa printfy

np. printf("Podaj napis 1:") , printf("Podaj napis 2") i skorzystać np z funkcji gets(napis 1) i gets(napis 2).

i teraz zaczyna się problem bo nie wiem  co dalej.Wymyśliłem sobie,że stworzę  pętle for ,która będzie mi

po koleji  zamieniać wyrazy z jednego ciągu na drugi tylko nie wiem czy ten pomysł jest dobry i jeśli tak to jak to wszystko zapisać,żeby działało jak należy?.Czy ktoś mógłby mi pomóc w rozwiązaniu tego zadania?.Dodam jeszczę,że program muszę napisać w języku C.Z góry dziękuję

1 odpowiedź

–1 głos
odpowiedź 9 stycznia 2018 przez piotrsz109 Stary wyjadacz (13,730 p.)
komentarz 9 stycznia 2018 przez Arkadiusz Sikorski Pasjonat (20,160 p.)

Dodam jeszcze, że program muszę napisać w języku C

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 1,928 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 4,570 wizyt
pytanie zadane 30 maja 2016 w C i C++ przez zuzka_kotek Początkujący (290 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,721 wizyt
pytanie zadane 30 stycznia 2018 w C i C++ przez Krystek102 Bywalec (2,440 p.)

93,020 zapytań

141,985 odpowiedzi

321,287 komentarzy

62,366 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...