• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

MiniPaint w C++ Builder

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
+1 głos
393 wizyt
pytanie zadane 2 stycznia 2018 w C i C++ przez bereseker Nowicjusz (130 p.)
Hej mam utworzyć projekt prostego edytora graficznego w C++. Wybrałem do tego środowisko C++ Builder, jest on pomocy w programowaniu obiektowym, lecz problem jest w tym że wszystkie klasy które mam w swoim projekcie zostały automatycznie utworzone przez program C++ Builder, a muszę je sam napisac, i teraz nie wiem jak się zabrać za przerobienie mojego projektu :/
komentarz 2 stycznia 2018 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)
I co, masz w zadaniu napisane, że muszą być koniecznie jakieś klasy napisane przez Ciebie?
komentarz 2 stycznia 2018 przez bereseker Nowicjusz (130 p.)
Dokładnie, muszę mieć swoje klasy i to mi wszystko skomplikowało
komentarz 2 stycznia 2018 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)
No to zrób tak, jak napisałem - znajdź sobie jakąś inną bibliotekę i pisz aplikację bez żadnych "wspomagaczy".
komentarz 2 stycznia 2018 przez bereseker Nowicjusz (130 p.)
Czeka mnie sporo roboty w takim razie :/

Dzięki za odpowiedź
komentarz 2 stycznia 2018 przez mokrowski Mędrzec (158,200 p.)
Wykorzystaj SFML. Będzie dobre. Ma jedynie prymitywy graficzne typu punkt/sprite/tekstura i wieloboki/linie. To powinno wystarczyć do samodzielnego napisania takiej aplikacji.

https://www.sfml-dev.org/

Framework jest w zasadzie do gier ale przy takim projekcie będzie jak znalazł :-)

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 334 wizyt
pytanie zadane 23 sierpnia 2017 w Grafika i multimedia przez zenon209210 Początkujący (260 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 86 wizyt
pytanie zadane 6 stycznia 2017 w Grafika i multimedia przez wojtekw0703 Użytkownik (960 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 3,845 wizyt

93,334 zapytań

142,328 odpowiedzi

322,406 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...