• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak wyciąć fragment border w figurze

Object Storage Arubacloud
0 głosów
267 wizyt
pytanie zadane 26 grudnia 2017 w HTML i CSS przez DRIVVE Nowicjusz (230 p.)
edycja 26 grudnia 2017 przez DRIVVE
<div class="container">
    <div class="triangle"></div>
</div>
.container {
    margin:120px auto;
    z-index:5;
    width: 1100px;
    height: 1100px;
    position: relative;
    border-top: 4px solid black;
}

.triangle {
    position: absolute;
    margin: auto;
    top: -389px;
    left: 0;
    right: 0;
    width: 777px;
    height: 777px;
    transform: rotate(45deg);
    -webkit-transform: rotate(45deg);
    -moz-transform: rotate(45deg);
    -o-transform: rotate(45deg);
    -ms-transform: rotate(45deg);
    border-right: 4px solid black;
    border-bottom: 4px solid black;
}

trojkat

Chcę zrobić coś takiego na tle, które nie jest zwykłym kolorem tylko zdjęciem.

@Dobra, zrobie to sobie w svg

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 26 grudnia 2017 przez ThePolishPPK Bywalec (2,020 p.)
Bordera niestety nie da się wyciąć, ale możesz go zawsze zasłonić divem np: https://codepen.io/anon/pen/opBYOm
komentarz 26 grudnia 2017 przez DRIVVE Nowicjusz (230 p.)
Chcę zrobić coś takiego na tle, które nie jest zwykłym kolorem tylko zdjęciem.
0 głosów
odpowiedź 26 grudnia 2017 przez DRIVVE Nowicjusz (230 p.)

<svg version="1.1" id="trojkat-svg" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" x="0px" y="0px"
     viewBox="0 0 1200 600" style="enable-background:new 0 0 1200 600;" xml:space="preserve">
<style type="text/css">
    .st0{fill:none;stroke:black;stroke-miterlimit:10;}
</style>

<polygon id="XMLID_3_" class="st0" points="0,10 600,595 1200,10"/>
</svg>
 svg{
            margin:0 auto;
            width:1152px;
        }
.st0{fill:none;stroke:black;}
#trojkat-svg{ 
    stroke:black;
    stroke-width:3;
            stroke-dasharray: 500;
            stroke-dashoffset:412;
    }

 

Jak zrobić żeby stroke był symetryczny?

 

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 477 wizyt
pytanie zadane 30 sierpnia 2016 w HTML i CSS przez Filip31411 Dyskutant (8,820 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 158 wizyt
pytanie zadane 9 stycznia 2016 w HTML i CSS przez Jutta Obywatel (1,190 p.)
–1 głos
3 odpowiedzi 1,436 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2016 w HTML i CSS przez gift256 Początkujący (280 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...