• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Strona w html , modyfikowanie pliku css z poziomu ramki

Object Storage Arubacloud
0 głosów
467 wizyt
pytanie zadane 31 października 2017 w HTML i CSS przez SzukającyPrzygód Bywalec (2,310 p.)
zamknięte 2 listopada 2017 przez SzukającyPrzygód
Witam

Jaki mam wprowadzić kod w ramce (która jest wyświetlana na głównej stronie index.html) aby mi modyfikowało treść pliku w style.css który określa wygląd dla głównej strony index.html po załadowaniu tej ramki , bardzo zależy mi na tym
komentarz zamknięcia: bo tak
komentarz 1 listopada 2017 przez SzukającyPrzygód Bywalec (2,310 p.)

myślałem nad rozwiązaniem mojego problemu i doszedłem do wniosku że jednak nadawałoby się użycie php , napisałem kod w php który ma po załadowaniu strony wprowadzać w bazie danych 

$mysqli = new mysqli("localhost", "root", "", "index");
$query = "UPDATE tabela set index='1'";
$mysqli->query($query);
$mysqli->close();

i mi nie działa , w czym jest problem

komentarz 1 listopada 2017 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
Ale co Ci nie działa, zmiana cssa czy zapytanie do bazy danych?
komentarz 1 listopada 2017 przez SzukającyPrzygód Bywalec (2,310 p.)

Przepraszam , nie wyraziłem się zbyt jasno , chodziło mi o zapytanie do bazy danych smiley

komentarz 1 listopada 2017 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)

Rozumiem, że Twój index to nazwa bazy danych...
i chcesz ustawić w kolumnie index na 1, w takim razie musisz podać dla którego rekordu ta zmiana ma być, np.

UPDATE tabela SET index='1' WHERE coś tam


 

komentarz 1 listopada 2017 przez SzukającyPrzygód Bywalec (2,310 p.)

Wszystko już prawidłowo działa , spróbuję wykorzystać

<style>
<?php include 'style.css'; ?>
</style>

z warunkami if , czyli jak załaduje się ramka to w bazie danych zostaje aktualizowana wartość

index='1' 

a w if daję warunek że jak w bazie danych jest 1 to ma załadować plik style.css , a jak 0 to ma załadować plik style_two.css , dziękuję za pomoc laughsmiley

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,097 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2017 w HTML i CSS przez rayet5 Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 150 wizyt
pytanie zadane 2 stycznia 2018 w Sieci komputerowe, internet przez rayet5 Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 85 wizyt
pytanie zadane 10 kwietnia 2016 w HTML i CSS przez Mr.Qwertly Nowicjusz (220 p.)

92,576 zapytań

141,425 odpowiedzi

319,650 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...