• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zapisywanie do pliku (mam już gotowy program)

Object Storage Arubacloud
0 głosów
174 wizyt
pytanie zadane 10 czerwca 2015 w C i C++ przez cartel13 Nowicjusz (160 p.)
edycja 10 czerwca 2015 przez Eryk Andrzejewski

Witam mam gotowy program który wygląda tak:

#include<iostream>
using namespace std;

bool pierwsze (int i)
{    if (i==1) return false;
     if (i%2==0 && i>2) return false;
     for (int j=3;j*j<=i;j+=2)
    if (i%j==0) return false;
    return true;
}

int sumacyfr (int x)
{
   int s=0;
   while(x>=1)
   {
   s=x%10+s;
   x=x/10;
   }
   return s;
}
int dziebin (int dzie)
{
    int suma=0,n=0;

while (dzie>=1)        {
n=dzie%2;
suma=suma+n;
dzie=dzie/2;
                   }
    return suma;
}

 

int main()
{
    int a,b,c=0;
    cout<<"Podaj 1 liczbe zakresu"<<endl;
    cin>>a;
    cout<<"Podaj 2 liczbe zakresu"<<endl;
    cin>>b;
    cout<<endl;
    for (int i=a;i<=b;i++)
    if(pierwsze(i)== true && pierwsze(sumacyfr(i))==true && pierwsze(dziebin(i))==true)
    {cout<<i<<endl;
    c++;}
    cout<<"Ilosc liczb B pierwszych "<<c<<endl;

return 0;
}

Pytanie jest takie . Jak zrobić by zapisywało mi to do pliku zamiast wyświetlało coutem ?

Od redaktora: kod należy umieszczać w bloku {...} code!

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 10 czerwca 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Zapoznaj się z 7. odcinkiem kursu Pana Mirka: https://www.youtube.com/watch?v=h2Taf16gQDI

Tam masz o obsłudze plików.
0 głosów
odpowiedź 10 czerwca 2015 przez Dorion300 Szeryf (90,250 p.)
Tu masz kurs z obsługą plików: http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-C++/Obsluga-plikow/305

zaincluduj biblioteczkę. <fstream>

stwórz zmienną "fstream plik;"

otwórz plik za pomoca zmiennej (nie musi istnieć)

"plik.open("odczyt.txt", ios::app);" (ios::app to sposób otwarcia, czy ma zapisywać lub odczytywać, wszystkie masz na samym dole w linku)

To masz przykład jak cokolwiek zapisać:

'plik << "Tekst" << endl << "tekst w nowej linni "<< zmienna2 << endl;'

 

Jeśli otworzyłeś do odczytu to po prostu robisz to samo tylko że w drugą stronę;
'plik >> zmienna2;'

Pamiętaj aby zamknąć!

plik.close();
 
Tu masz wszystkie metody do Fstream które ułatwia pracę. (np. sprawdza czy plik prawidłowo został utworzony)
http://www.cplusplus.com/reference/fstream/fstream/

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 285 wizyt
pytanie zadane 27 czerwca 2022 w C i C++ przez sushi2021 Nowicjusz (160 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 433 wizyt
pytanie zadane 26 sierpnia 2020 w C# przez Nabuchadonozor Gaduła (3,120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,857 wizyt
pytanie zadane 23 listopada 2018 w Java przez mn130496 Gaduła (3,530 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...