• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kupno telefonu zagranicą - amazon

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
5,313 wizyt
pytanie zadane 14 września 2017 w Urządzenia mobilne przez Alwox Gaduła (4,840 p.)

Witam, mam takie pytanie - czy jest jakiś "haczyk" przy kupowaniu telefonu na Amazonie? Dla przykładu interesuje mnie Samsung S8 - jego ceny w Polsce (nie licząc jakiś mocno wątpliwych sklepów) zaczynają się od 3200zł natomiast tam  544 euro - to prawie 1000zł taniej. Wiem że jest jeszcze koszt transportu (chyba nie przekracza 10 euro) i że kurs waluty będzie prawdopodobnie nieco gorszy ale nadal różnica jest ogromna. Kupował ktoś tam telefon, możecie coś doradzić?

komentarz 14 września 2017 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Sam siedze w Niemczech, nawet jest tu dokladnie oddzial lun fabryka amazon, czy cos mam do tej firmy? Nie raczej nie, ale jakos nigdy nie zamawialem ani ja, ani ktos z moich znajomych telefonow itd. Wole isc do normalnego sklepu i tam kupic, bo wiem, ze mam latwy dostep do gwarancji itd. Co do przesylki, to mozesz sie zdziwic, ja za list polecony placilem 4€, wiec mysle ze telefon bedzie w cenie 20€ wysylka. W staurnie jest za 704€, ale nie powiem jaki wariant, bo nie jestem teraz pewien :)
komentarz 14 września 2017 przez Alwox Gaduła (4,840 p.)
Dzięki za odpowiedź. Właśnie zastanawiam się też jak jest w takiej sytuacji z gwarancją i ew naprawami - w razie czego musiał bym odsyłać go do sklepu w którym kupiłem czy jest możliwość naprawy w ramach gwarancji w serwisie samsunga w Polsce?
Nie ma problemu z serwisem w polsce. Ja np. Kupilem sam w saturnie telefon, a ze w miescie mam serwis samsunga, to poszedlem tam od razu, inaczej musialbym isc do saturna, oni odesla i tal do serwisu, serwis przysle itd, czyli trace min. tydzien. Idac do serwisu trace 30 min :).
Ale to w ramach gwarancji? Bo płatny serwis to domyślam się że im bez różnicy gdzie kupiony ;)
Dopoki telefon jest na gwarancji i nie stwierdzono Twojej winy w uszkodzeniach to jest bedzie w ramach gwarancji. Tylko pamietaj, zeby czytac opis itd, bo moze byc napisane, ze gwarancja obejmuje 6 miesiecy, a nie 12, czy cos takiego
ok, dzięki bardzo

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 3,187 wizyt
pytanie zadane 29 października 2016 w Sprzęt komputerowy przez heartagram Obywatel (1,770 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 938 wizyt
pytanie zadane 17 kwietnia 2018 w Urządzenia mobilne przez joannka Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 471 wizyt
pytanie zadane 1 maja 2018 w Offtop przez kamil29 Obywatel (1,230 p.)

93,008 zapytań

141,975 odpowiedzi

321,256 komentarzy

62,350 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...