• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wyłączenie wiersza poleceń dla 1 użytkownika Windows XP

Cloud VPS
0 głosów
2,473 wizyt
pytanie zadane 9 czerwca 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez niezalogowany

Otóż w zadaniu próbnym praktycznej części kwalifikacji e.12 spotkałem sie z zadaniem by wyłączyć wiersz poleceń dla jednego z użytkowników w Windows XP. I bez żadnego skutku nie jestem w stanie tego zrobic... Udało mi się jedynie zrobić to dla wszystkich użytkowników włącznie z administratorami za pomocą: Uruchom >>> gpedit.msc >>> Szablony Administracyjne >>> System >>> Zapobiegaj dostępowi do wiersza poleceń... Czy wogóle jest mozliwosć wyłączenia wiersza poleceń cmd dla jednej osoby? Bo zaczynam w to wątpić... Jeśli tak to jak to zrobić?

proszę i dziękuje za szybką odpowieć to jest pilne!

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 9 czerwca 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)
wybrane 9 czerwca 2015

Najlepsza

A proszę bardzo. :)

http://www.ks-ekspert.pl/artykuly/windows/rejestr-windows/2008/08/jak-zablokowac-wiersz-polecenia.aspx

Daj znać, czy to działa, bo sam nie mam XPka. ;)

komentarz 9 czerwca 2015 przez niezalogowany
Wielkie dzięki na administratorze działa, a na użytkowniku występuje problem, gdyż nie mozna dodać klucza. Jednak po próbach doszedłem do wniosku ze wystarczyło odpalić rejest na uzytkowniku jako administrator i wprowadzić identyczne zmiany jak na linku jednak że w kluczu HKEY_USERS w odpowiednim uzytkowniku.
komentarz 9 czerwca 2015 przez draghan VIP (106,230 p.)
Zwykły śmiertelnik nie ma prawa wstępu na Olimp! >.-

Bardzo dobrze, że standardowy user nie może grzebać w Rejestrze. :) Chociaż jedno zabezpieczenie od M$, które działa jak powinno. :P

Cieszę się, że pomogłem. Powodzenia na egzaminie!
Bardzo dziękuje :)
0 głosów
odpowiedź 9 czerwca 2015 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
Co to za zadania, XP to już zabytek, w dodatku bez wsparcia technicznego.
Jakby nie było, spory procent rynku wciąż stoi na XP. Czy ma wsparcie, czy nie.

A zadania, jak zadania. Język C to też zabytek, a ludzie jakoś nadal się go uczą. ;)
Zgadzam sie w 100% ale niestety takie są wytyczne CKE. Sam jestem w 3 grupie do egzaminu praktycznego a dwie pierwsze juz go robiły i wszystko odbywało się na Windows XP.

Ogólnie centralny system wymogów nauczania jest z definicji zły. Niszczy to konkurencję między szkołami o jak najwyższy poziom nauczania, często (najczęściej?) naucza się rzeczy zbędnych, pomijając to, co ważne.

Nie wspominając o chaosie w całościowym ujęciu "programu". Nauka w szkole powinna być harmonijna - np. na fizyce powinno przerabiać się pewne działy dopiero po opanowaniu aparatu matematycznego, potrzebnego do zrozumienia poruszanych fizycznych zagadnień.

A w takim systemie, który mamy obecnie, każdy przedmiot idzie własną, często złą, drogą.

Ale ja to mogę sobie gadać, mam prawo. Tylko czy to coś zmieni...? indecision

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,557 wizyt
pytanie zadane 20 grudnia 2016 w Systemy operacyjne, programy przez K_Pyczek Nowicjusz (120 p.)
+4 głosów
2 odpowiedzi 1,251 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 669 wizyt
pytanie zadane 28 grudnia 2016 w Inne języki przez ramones Początkujący (410 p.)

93,483 zapytań

142,417 odpowiedzi

322,763 komentarzy

62,895 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...