• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Button w jQuerry

Object Storage Arubacloud
0 głosów
222 wizyt
pytanie zadane 7 sierpnia 2017 w JavaScript przez Farmer Obywatel (1,150 p.)

Cześć,

mam problem takiego rodzaju że chciałbym zrobić te kafelki z mediami społecznościowymi tak aby po kliknięciu "włącznik" (nazwa testowa) pojawiały się i znikały tylko, żeby tak się stało to "włącznik" musiałbym zamknąć w tagach "button" a chciałbym to zrobić w tagach "div" bo w button to dla mnie brzydko wygląda

tu kod z js:


		<script>
			$(document).ready(function()
			{
				$("button").click(function()
				{
					$("#yt").fadeToggle(500);
					$("#fb").fadeToggle(1000);
					$("#gplus").fadeToggle(1500);
					$("#tw").fadeToggle(2500);
					$("#insta").fadeToggle(3500);
					$("#snap").fadeToggle(4500);
					$("#whatsapp").fadeToggle(5500);
					$("#google").fadeToggle(6500);
					$("#slownik").fadeToggle(7500);
					$("#muza").fadeToggle(8500);
				});
			});
</script>

 

mógłby mi ktoś coś poradzić?

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 7 sierpnia 2017 przez mattat Użytkownik (910 p.)
wybrane 7 sierpnia 2017 przez Farmer
 
Najlepsza
Nie ma żadnego problemu aby wykorzystać div, wystarczy że zrobisz coś takiego:

<div class="moj_div_button">tutaj tekst przycisku</div>

a w JS-ie zmienisz selektor z:

   $("button").click(function()

na

   $(".moj_div_button").click(function()

tym sposobem wywołasz akcję click na każdym elemencie z klasą .moj_div_button.
komentarz 7 sierpnia 2017 przez Farmer Obywatel (1,150 p.)
dzięki wielkie
komentarz 7 sierpnia 2017 przez Farmer Obywatel (1,150 p.)
a jeszcze jedno... jak zrobić by to było nieaktywne po wczytaniu strony a dopiero po naciśnięciu się włączało?
komentarz 7 sierpnia 2017 przez mattat Użytkownik (910 p.)
w sensie ten .fadeToggle(500); ?

On powinien się wywołać dopiero w momencie jak klikniesz w swój przycisk, musisz doprecyzować pytanie bo nie wiem o co dokładnie chodzi
komentarz 7 sierpnia 2017 przez Farmer Obywatel (1,150 p.)
że cała funkcja jest domyślnie wyłączona
komentarz 7 sierpnia 2017 przez Farmer Obywatel (1,150 p.)
i tych kafelków nie ma bo teraz domyślnie jest włączona i po załadowaniu strony one są na wierzchu a ja chce odwrotnie
komentarz 7 sierpnia 2017 przez mattat Użytkownik (910 p.)
ta funkcja nie jest włączona, ta funkcja klikania dopiero się uaktywni w momencie jak klikniesz na danym elemencie.

Jeśli chcesz aby elementy się pojawiły dopiero w momencie jak klikniesz na dany przycisk to w CSS'ie musisz elementom które się mają pojawić dodać:

display: none;

tym sposobem zostaną ukryte zanim klikniesz w przycisk i pojawią się dopiero po kliknięciu w niego.

O ile o to chodzi, bo nadal nie jestem pewien czy dobrze rozumiem
komentarz 8 sierpnia 2017 przez Farmer Obywatel (1,150 p.)
tak o to chodziło dzięki raz jeszcze :)
0 głosów
odpowiedź 7 sierpnia 2017 przez ProgramistaStepek Nałogowiec (27,020 p.)

"włącznik" musiałbym zamknąć w tagach "button" a chciałbym to zrobić w tagach "div" bo w button to dla mnie brzydko wygląda

Hmmm... a CSS? 

komentarz 7 sierpnia 2017 przez Farmer Obywatel (1,150 p.)
nwm jak to zrobić w css
komentarz 7 sierpnia 2017 przez Farmer Obywatel (1,150 p.)
a w "div" się nie do co nie?

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 383 wizyt
pytanie zadane 19 lipca 2017 w PHP przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 1,281 wizyt
pytanie zadane 15 sierpnia 2015 w JavaScript przez A_C Użytkownik (880 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 383 wizyt
pytanie zadane 16 marca 2023 w Hostingi, domeny, usługi przez LiteGame Nowicjusz (120 p.)

92,575 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,649 komentarzy

61,960 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...