• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed string z wartością zmiennej char

Object Storage Arubacloud
0 głosów
299 wizyt
pytanie zadane 19 lipca 2017 w C i C++ przez Jakub 0 Pasjonat (23,120 p.)
zamknięte 19 lipca 2017 przez Jakub 0

Hej, mam dzisiaj bardzo proste pytanie na które jednak nie mogłem znaleźć w internecie odpowiedzi . Jak zamienić char na string ,może inaczej ... rozwiązuje zadanie z serwisu SPOJ i potrzebuje wstawić napis do części istniejącego łańcucha ,problem jest taki że nie da się tam wstawić pojedynczego znaku tylko cały napis ,dlatego chce by zmienna string miała wartość znaku , oto co chce zrobić :

string bufor = _char;
word.insert(word[i],bufor); //bo chara nie wstawimy tu

z tego powodu wyskakuje mi błąd kompilacji ... Dziękuje za pomoc :)

komentarz zamknięcia: już znam odpowiedź
komentarz 19 lipca 2017 przez Jakub 0 Pasjonat (23,120 p.)
dodam że upewniłem się że błąd jest z tego powodu
1
komentarz 19 lipca 2017 przez unknown Nałogowiec (39,560 p.)
komentarz 19 lipca 2017 przez Jakub 0 Pasjonat (23,120 p.)
dzięki ,ale bardziej mi chodzi o przypisanie chara do stringa
2
komentarz 19 lipca 2017 przez unknown Nałogowiec (39,560 p.)
W linku który podałem jest pokazane jak wstawić chara do stringa. Ewenutalnie jak chcesz przypisać to możesz użyc operatora =
komentarz 19 lipca 2017 przez Jakub 0 Pasjonat (23,120 p.)
faktycznie ,nie za uwarzyłem :)
1
komentarz 19 lipca 2017 przez Evelek Nałogowiec (28,960 p.)
unknown jak widzisz takie przypisanie za pomocą operatora = ?

Bo np.

char c = 'A';

string str = c;

nie zadziała.
komentarz 19 lipca 2017 przez Jakub 0 Pasjonat (23,120 p.)
tak ja na początku zrobiłem
2
komentarz 19 lipca 2017 przez draghan VIP (106,230 p.)

(tak to tylko tu zostawię)

int main() 
{
	char c = 'c';

	std::string s{c};
	std::cout<<s;

	s = c;
	std::cout<<s;
}

 

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 19 lipca 2017 przez Evelek Nałogowiec (28,960 p.)
wybrane 19 lipca 2017 przez Jakub 0
 
Najlepsza
char c = 'A';
string str;
str.push_back(c);
cout << str << endl;

 

komentarz 19 lipca 2017 przez Jakub 0 Pasjonat (23,120 p.)
dzięki ,właśnie to miałem na myśli
1
komentarz 19 lipca 2017 przez unknown Nałogowiec (39,560 p.)
Tylko nie wiadomo czy autor tematu na pewno chce wstawić char'a na koniec.

Edit: never mind
komentarz 19 lipca 2017 przez Jakub 0 Pasjonat (23,120 p.)
edycja 19 lipca 2017 przez Jakub 0
nie przeszkadza mi to bo ten string ma posiadać w sobie tylko tego chara i jeszcze tylko jedną cyfrę skonwertowaną na napis
komentarz 19 lipca 2017 przez unknown Nałogowiec (39,560 p.)
1. To w takim razie dlaczego nie użyjesz po prostu chara?

2. Możesz użyć operatora przypisania.
komentarz 19 lipca 2017 przez Jakub 0 Pasjonat (23,120 p.)

bo kiedy zrobię tak :

 word.insert(word[i],_char);

to mi wyskakiwał błąd kompilacji

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 3,091 wizyt
pytanie zadane 1 stycznia 2019 w C i C++ przez Drax658 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 912 wizyt
pytanie zadane 20 stycznia 2016 w C i C++ przez Przypadek Początkujący (420 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,580 wizyt
pytanie zadane 12 listopada 2017 w C i C++ przez Nordzixd Nowicjusz (160 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...