• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przyklejenie obrazka do gory

Object Storage Arubacloud
0 głosów
268 wizyt
pytanie zadane 14 lipca 2017 w HTML i CSS przez Venglas Obywatel (1,160 p.)

WItam. 
Mamp problem z przyklejeniem obrazka do góry elementu:

zależy mi na tym żeby ten monitor swoją górną częścią był na równi z tym niebieskim podkreśleniem.

 

  <div id="bottom-bar1">
                <div id="six-elements">
                    <div class="bottom-bar-element">
                       
                        <span class="bottom-bar-element-img">
                            <img src="img/images/monitor.png">
                        </span>
                        
                        <div class="bottom-bar-content">
                            <h4>high resolution</h4>
                            <p>Lorem ipsum dolorsit amen adipisic ng elit, sed do euismod tempor incididunt ut labore et</p>
                        </div>
                        
                        <div style="clear: both;"></div>
                    </div>
                 </div>
             </div>

 

komentarz 15 lipca 2017 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
Po pierwsze primo nie używaj stylowania w HTML, czyli wywal "style='clear...." i umieść to w kodzie CSS, a po drugie proponuję abyś wstawił kod html wraz z css np. na codepen lub jsfiddle, aby od razu można było zobaczyć w czym problem i spróbować go poprawić.

Alternatywnie wrzuć swój kod CSS, bo bez niego to w zasadzie trzeba tworzyć wszystko samemu od podstaw :)

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 15 lipca 2017 przez spamator12 Nałogowiec (28,230 p.)
vertical-align: text-top;
komentarz 15 lipca 2017 przez Venglas Obywatel (1,160 p.)
Jak to prawidłowo połączyć z float: left albo display: inline-block ?
komentarz 15 lipca 2017 przez spamator12 Nałogowiec (28,230 p.)
to dotyczy obrazu...

.klasa img

{vertical-align: text-top;}
0 głosów
odpowiedź 15 lipca 2017 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Witam. Nie ma co prawda css ale myślę, że po prostu użyj float: left; dla obrazka. Bez  div  clear: both;
0 głosów
odpowiedź 15 lipca 2017 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)

Dokładnie, jak napisał Tomek - wstaw kod na codepena! ;) Na szybko osiągnąłem takie coś: [KLIK]. Można by się jeszcze bawić w display: table, ale moim zdaniem jest to bardziej karkołomne. Tutaj za pomocą flexboxa raz dwa osiągnąłem rezultat który chciałeś :)

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,240 wizyt
pytanie zadane 17 sierpnia 2016 w HTML i CSS przez alus152 Bywalec (2,690 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 322 wizyt
pytanie zadane 20 listopada 2015 w HTML i CSS przez MatiiTv Gaduła (3,790 p.)

92,615 zapytań

141,465 odpowiedzi

319,783 komentarzy

61,997 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...