• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

PHP JS prosty skrypt

Object Storage Arubacloud
0 głosów
333 wizyt
pytanie zadane 26 czerwca 2017 w JavaScript przez Hapsiu Użytkownik (510 p.)

Witam potrzebuję skrypt JavaScript, który co chwila będzie wykonywał funkcję PHP, która w moim przypadku sprawdza czy plik istnieje.

Mój program wykonuje funkcję "msg()" ale tylko podczas uruchamiania strony. Chciałbym aby był zapętlony w funkcji JavaScript "Refresh()".

To mój kod:

<!DOCTYPE HTML>

<head>
	<?php
		function msg(){
			if(file_exists('test.txt')){
				return 'istnieje';
			}else{
				return 'nie istnieje';
			}
		}
	?>
	
	<script type="text/javascript">
		function Refresh(){
			document.getElementById("foo").innerHTML = "<?php echo msg(); ?>";
			setTimeout("Refresh();", 100);
		}
	</script>
</head>

<body onload="Refresh();">
	<div id="foo"></div>
</body>

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 26 czerwca 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
wybrane 26 lipca 2017 przez Hapsiu
 
Najlepsza
// Hapsio.js
(function(){ 
	var httpRequest;
	setInterval(makeRequest,10000);
	
	function makeRequest(){ 
		httpRequest=new XMLHttpRequest();
		if(!httpRequest){ 
			alert('Giving up :( Cannot create an XMLHTTP instance');
			return false;
		}
		httpRequest.onreadystatechange=alertContents;
		httpRequest.open('GET','Hapsio.php');
		httpRequest.send();
	}
	
	function alertContents(){ 
		if(httpRequest.readyState===XMLHttpRequest.DONE){ 
			if(httpRequest.status===200){ 
				alert(httpRequest.responseText);
			}else{ 
				alert('There was a problem with the request.');
			}
		}
	}
})();
<?php 
// Hapsio.php
function msg(){ 
	if(file_exists('test.txt')){
		echo 'istnieje';
	}else{ 
		echo 'nie istnieje';
	}
}
msg();
?>
<!-- Hapsio.html -->
<script src="hapsio.js"></script>
<div id="foo"></div>

Template from: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/AJAX/Getting_Started#Step_3_%E2%80%93_A_Simple_Example

 

 

+1 głos
odpowiedź 26 czerwca 2017 przez Comandeer Guru (601,510 p.)
Musiałbyś wysyłać żądanie Ajaksowe do serwera.
komentarz 26 czerwca 2017 przez Hapsiu Użytkownik (510 p.)
Czy mógłbyś proszę napisać jak?
komentarz 26 czerwca 2017 przez Comandeer Guru (601,510 p.)
Przez jQuery powinno być najszybciej: http://api.jquery.com/jQuery.get/

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 384 wizyt
pytanie zadane 12 maja 2018 w JavaScript przez xxx1990 Początkujący (490 p.)
–1 głos
0 odpowiedzi 149 wizyt
pytanie zadane 7 lutego 2018 w JavaScript przez Shanksy Nowicjusz (120 p.)
–1 głos
3 odpowiedzi 670 wizyt

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...