• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zegarek na stronie

Object Storage Arubacloud
+1 głos
994 wizyt
pytanie zadane 1 kwietnia 2017 w HTML i CSS przez matir85 Bywalec (2,410 p.)

Witam.

Podczas próby stworzenia zegara na własną stronę robię gdzieś błąd i zegarek nie działa a widnieją tylko liczby wpisane na sztywno. W załącznikach przesyłam zrzuty mojego kodu oraz fragment strony. 

Dodam, że liczbami wpisanymi na sztywno są 20:35. 

Z góry dzięki za pomoc.

komentarz 1 kwietnia 2017 przez Nicolaus Dyskutant (9,740 p.)
Wiem, że nie na temat, ale z jakiego IDE korzystasz?

4 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 1 kwietnia 2017 przez Szymon Lisowiec Mądrala (7,150 p.)
wybrane 1 kwietnia 2017 przez matir85
 
Najlepsza

1. masz literówki mintre disiaj
2. Popraw na document.getElementById('clockH') i document.getElementById('clockM')

komentarz 1 kwietnia 2017 przez matir85 Bywalec (2,410 p.)
Wielkie dzięki za pomoc.
komentarz 1 kwietnia 2017 przez Szymon Lisowiec Mądrala (7,150 p.)

jeszcze swoją drogą...
1. Skrypt ładujesz na końcu body, więc nie musisz dawać atrybutu onload, Możesz dać na końcu script.js nową linijkę: clock();
2. Rok 2007 już 10 lat za nami, a nadal zegarki na stronie umieszczają. laugh Brakuje jeszcze kalendarzyka, imienin itd. Ale nie mnie to oceniać. laugh 

komentarz 1 kwietnia 2017 przez matir85 Bywalec (2,410 p.)
Dzięki za radę. A ten zegarek to nic poważnego. To tylko nauka. Dzięki za pomoc.
komentarz 1 kwietnia 2017 przez matir85 Bywalec (2,410 p.)
To z clock(); na końcu script.js i bez onload nie działa :(
komentarz 1 kwietnia 2017 przez Szymon Lisowiec Mądrala (7,150 p.)
Najwidoczniej coś źle robisz ;p
+2 głosów
odpowiedź 1 kwietnia 2017 przez Fenix Nałogowiec (26,750 p.)

Masz w 8 linii : var mintre = disiaj.getMinutes()

+1 głos
odpowiedź 1 kwietnia 2017 przez matir85 Bywalec (2,410 p.)
Wielkie dzięki za pomoc. Bóg wam w dzieciach wynagrodzi, pięcioro na raz :)
0 głosów
odpowiedź 1 kwietnia 2017 przez czujek22 Dyskutant (7,670 p.)
podepnij skrypt w headzie nad onloadem

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,177 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2017 w JavaScript przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 874 wizyt
pytanie zadane 2 marca 2017 w JavaScript przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 432 wizyt
pytanie zadane 2 marca 2017 w JavaScript przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...