• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Mam problem ze stroną

Object Storage Arubacloud
0 głosów
175 wizyt
pytanie zadane 29 marca 2017 w HTML i CSS przez BleBlock Użytkownik (600 p.)
zamknięte 31 marca 2017 przez BleBlock

Witajcie,

Mam problem z moją stroną. 

Nie wiem co jest źle w kodzie dlatego zwracam się do was z prośbą o znalezienie tego uporczywego błędu

Otóż problem polega na tym że Napis:

asdasdasd

asdasdasd

asdasdasd

asdasdasd

asdasdasd

 

Jest w złym miejscu. Na pewno coś źle napisałem ale nie wiem jeszcze  sad

Napis 

asdasdasd

asdasdasd

asdasdasd

asdasdasd

asdasdasd

powinienen być na samym dole

Przepraszam za moje błędy ortograficzne itp.

Moja strona internetowa: http://dicom.cba.pl/

Zdjęcie:

 

Z góry dziękuje smiley

 

HTML:

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
	
	<title>New Projet 2k17</title>
	
	<meta name="description" content="Opis w Google" />
	<meta name="keywords" content="project, new, css, html, js, newproject2k17" />
	
	<link rel="stylesheet" href="css/style.css" type="text/css" />
	<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Poiret+One" rel="stylesheet">
	
	<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.0/jquery.min.js"></script>
	<script src="JS/parallax.js"></script>
		
	<script src="JS/jquery-1.11.3.min.js"></script>
	<script src="JS/jquery.js"></script>
	<script src="JS/jquery.sticky.js"></script>
	

	
</head>
<body>
	

	<header>
	
		<nav>
		
			<ul class="menu">
			
				<li><a href="#">Strona głowna</a></li>
				<li><a href="#">News'y</a></li>
				<li><a href="#">Komentarze</a></li>
				<li><a href="#">O nas</a></li>
				<li><a href="#">Kontakt</a></li>
				<li class="logo"><a href="#">New Project 2k17</a></li>
				
			
			</ul>
			<div class="spadek"></div>
		</nav>
		
		
		<div class="wstep">
			<h1>NEW PROJECT 2k17</h1>
			<p><b>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce at lacinia nibh, ac luctus orci. Praesent elementum dolor orci, vel vehicula turpis ullamcorper id. Curabitur sagittis neque eu erat varius aliquet. Cras elementum purus feugiat ante aliquam faucibus. Nullam sed elementum ante, eget tempor sapien. Phasellus molestie diam eu ipsum consequat, ut lobortis mi scelerisque. Morbi eget lacus metus. Mauris quis nibh et enim maximus ultrices sit amet in ipsum.</b></p>
		
		</div>
		
	</header>
	
	<div class="content">
		
		<main>
			
			<section>
			
				<div class="blok1">
				
					<div class="bloczek1">
						<header>
							<a href="#">
							
								<h1 class="font1">NEWS'Y</h1>
								<p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce at lacinia nibh, ac luctus orci. Praesent elementum dolor orci, vel vehicula turpis ullamcorper id. Curabitur sagittis neque eu erat varius aliquet. Cras elementum purus feugiat ante aliquam faucibus. Nullam sed elementum ante, eget tempor sapien. Phasellus molestie diam eu ipsum consequat, ut lobortis mi scelerisque. Morbi eget lacus metus. Mauris quis nibh et enim maximus ultrices sit amet in ipsum.</p>
								
							</a>
						</header>
					</div>
					
			    </div>
				
				<div class="zdjecie">
					
				
					<div class="parallax-window" data-parallax="scroll" data-image-src="IMG/tapeta.jpg"></div>
				
				</div>
				
			</section>
			
			
			
			
			<article>
				
				<div class="blok2">
					
						<div class="bloczek2">
						
							<h1 class="font2">KOMENTARZE</h1>
							<p><b>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce at lacinia nibh, ac luctus orci. Praesent elementum dolor orci, vel vehicula turpis ullamcorper id. Curabitur sagittis neque eu erat varius aliquet. Cras elementum purus feugiat ante aliquam faucibus. Nullam sed elementum ante, eget tempor sapien. Phasellus molestie diam eu ipsum consequat, ut lobortis mi scelerisque. Morbi eget lacus metus. Mauris quis nibh et enim maximus ultrices sit amet in ipsum.</b></p>
						
						</div>
					
					
					<section>
					
						
							
							<div class="komentarze">
							
								<div class="komentarzecontent">
									
									<div class="entryimg">
									
										<a href="#"><img src="IMG/avatar.png" alt="User"></a>		
									
									</div>
									
									<div class="entrytxt">
									
										<h2>Instacja Linux'a - nie czyta CD </h2>
										<h3>Malinka91 | 21.08.2017 | 21:02</h3>
										<p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse sed suscipit lorem. Ut efficitur et nulla vulputate congue. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. </p>
										
									</div>
									
								</div>
							</div>
							
							<div class="komentarze">
							
								<div class="komentarzecontent">
									
									<div class="entryimg">
									
										<a href="#"><img src="IMG/avatar.png" alt="User"></a>		
									
									</div>
									
									<div class="entrytxt">
									
										<h2>Naprawa zegarka - koszt</h2>
										<h3>Edek69 | 19.04.2017 | 21:02</h3>
										<p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse sed suscipit lorem. Ut efficitur et nulla vulputate congue. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. </p>
										
									</div>
									
								</div>
							</div>

							
							<div class="komentarze">
							
								<div class="komentarzecontent">
									
									<div class="entryimg">
									
										<a href="#"><img src="IMG/avatar.png" alt="User"></a>		
									
									</div>
									
									<div class="entrytxt">
									
										<h2>Programowanie Webowe - nauka </h2>
										<h3>Zbyszko29 | 29.10.2017 | 21:02</h3>
										<p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse sed suscipit lorem. Ut efficitur et nulla vulputate congue. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. </p>
										
									</div>
									
								</div>
								
							</div>
							
							<div class="zdjecie">
					
								<div class="parallax-window2" data-parallax="scroll" data-image-src="IMG/tapeta2.jpg"></div>
				
							</div>
							
							
						adssd
						
					</section>
						
								
				</div>
			
			
			
			</article>
			
			asdsdasdasd</br>asdasdasdasdasd</br>asdasdasd
				
		
		</main>	
		

	
	</div>
	
	
	<!-- STICKY -->
	
	<script>
	  $(document).ready(function(){
		$("nav").sticky({topSpacing:0});
	  });
	</script>
	
	
</body>
</html>

CSS:

body
{
	margin: 0;
	background-color: #ffd;
	font-size: 19px;
	font-family: 'Poiret One', cursive;
	overflow-x: hidden;
}

nav
{
	background-color: tomato;
}


::-webkit-scrollbar {
    width: 12px;
}

 /* Track */
::-webkit-scrollbar-track {
    -webkit-border-radius: 0px;
    border-radius: 0px;
	-webkit-box-shadow: inset 0 0 6px rgba(0,0,0,0.6); 
}
 
/* Handle */
::-webkit-scrollbar-thumb {
    -webkit-border-radius: 0px;
    border-radius: 0x;
    background: tomato;
    -webkit-box-shadow: inset 0 0 6px rgba(0,0,0,0.5); 
}

.menu
{
	list-style-type: none;
	margin: 0;
	padding-top: 20px;
	font-size: 24px;
	min-height: 10px;
	line-height: 200%;
}



.menu > li
{
	display: inline-block;
	padding-left: 15px;
	padding-right: 15px;
}


.menu a
{
	color: #ffd;
	text-decoration: none;
	padding: 5px;
}

.menu a:hover
{
	color: tomato;
	transition: 0.4s;
	background-color: #ffd;
	padding: 5px;
	border-radius: 5px;	
	
}

.spadek
{
    border: 3em solid;
    border-bottom-color: tomato;
    border-left-color: transparent;
    border-right-color: transparent;
    border-top-color: tomato;
	border-right-width: 100vw;
    border-bottom: none;
    border-left: none;
	position: absolute;
	content: '';   
	-webkit-filter: drop-shadow(0 15px 7px rgba(0, 0, 0, .5));
	filter-bottom: drop-shadow(0 15px 7px rgba(0, 0, 0, .5));
}




li.logo
{
	display: inline-block;
	margin-left: 25%;
}

.wstep
{
	margin-right: auto;
	margin-left: auto;
	width: 1000px;
	padding: 25px;
	text-align: center;
	margin-bottom: 100px;
	margin-top: 100px;
}


.content
{
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
	width: 100%;
}


.blok1
{
	width: 100%;
	background-color: tomato;
	margin-top: 0;
	height: 410px;
	border: 0;
}

.blok2
{
	width: 100%;
	background-color: #ffd;
	height: 410px;
}

.blok3
{
	width: 100%;
	background-color: tomato;
	margin-top: 0;
	height: 410px;
	border: 0;
}

.bloczek1
{
	text-align: center;
	width: 1000px;
	padding: 25px;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
	color: #ffd;
	padding-top: 100px;
	
}
.bloczek1 a
{
	text-decoration: none;
	color: #ffd;
}

.bloczek2
{
	text-align: center;
	width: 1000px;
	padding: 25px;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
	color: black;
	padding-top: 100px;
	padding-bottom: 100px;
	
}

.bloczek3
{
	text-align: center;
	width: 1000px;
	padding: 25px;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
	color: black;
	padding-top: 100px;
	padding-bottom: 100px;
	bottom: 0;
	position: absolute;
	
}



h1.font1
{
	color: #ffd;
	text-align: center;
}
h1.font2
{
	color: tomato;
	text-align: center;
}

h2
{
	margin-bottom: 3px;	
}

h3
{
	color: #ffd;
	font-size: 17px;
	margin-top: 0;
	font-weight: 300;
	margin-bottom: 0;
}

.bloczek1 p
{
	font-size: 20px;
}
.bloczek2 p
{
	font-size: 20px;
}

.zdjecie2
{
	margin-top: 200px;
	
}
.zdjecie img
{
	width: 100%;
}
.zdjecie2 img
{
	width: 100%;
}


.parallax-window
{
    min-height: 400px;
    background: transparent;
}

.parallax-window2
{
    min-height: 400px;
    background: transparent;
	margin-top: 90px;
}



.komentarze
{
	background-color: #ffd;
	padding: 10px;
	text-align: justify;
	margin-top: 10px;
}


.komentarzecontent
{
	width: 1000px;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
	margin-top: 10px;
	border-radius: 5px;
	background-color: tomato;
	margin-bottom: 10px;
}


.entryimg
{
	display: inline-block;
	margin-left: 30px;
	width: 110px;
}

.entryimg img
{
	width: 90px;
	height: 90px;
	margin-bottom: 20px;
}

.entrytxt
{
	
	display: inline-block;
	width: 750px;
}

 

komentarz zamknięcia: Problem rozwiązany
komentarz 29 marca 2017 przez Michał Kazula Pasjonat (19,540 p.)
A gdzie masz CSS do sekcji <section>?
komentarz 30 marca 2017 przez BleBlock Użytkownik (600 p.)
To co mam wpisać w <section> aby było oke ?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 30 marca 2017 przez Konrad Fx Mądrala (6,910 p.)
Hej, jeśli chcesz  żeby był na samym dole strony dajesz position: absolute i bottom: 0; jeśli chcesz żeby ten napis był na dole tego kontenera to position: relative; i bottom: 0;

Powinno zadziałać jak masz ustawione wielkości kontenery ;)
komentarz 30 marca 2017 przez BleBlock Użytkownik (600 p.)
Niestety nie pomogło musiałem coś źle ustawić w kodzie
komentarz 30 marca 2017 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Witam. Link nie działa !!!
komentarz 31 marca 2017 przez BleBlock Użytkownik (600 p.)
Powinien działać mi działa

Podobne pytania

0 głosów
5 odpowiedzi 310 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 548 wizyt
pytanie zadane 30 listopada 2017 w HTML i CSS przez Zozol Początkujący (270 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 295 wizyt

92,575 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,649 komentarzy

61,960 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...