• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pliki strony nie wczytują się poprawnie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
186 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2017 w HTML i CSS przez qvq1 Nowicjusz (170 p.)

Witam, napisałem krótką stronę. Kiedy uruchamiam pliki strony, wszystko działa poprawnie, ale po przesłaniu plików do FTTP, w internecie nie wyświetla się druga nawigacja, która jest po drugiej stronie. Po przeniesieniu się do prv.pl z cba.pl, nadal pojawia się problem. POMOCY!. Strona: http://sw-info.wex.pl/

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
<meta charset=""utf-8" />
<title>Star War Informations</title>
<meta nameme ="desription" content="Wszystko o Star Wars"/>
<meta name="keywords" content="star, wars, star wars, gwiezdne, wojny, wszystko" />
<meta http-equiv="X-UA-Compilate" content="IE=edge,chrome=1"/>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css"/>
	<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Josefin+Sans|Lato" rel="stylesheet">
	</head>
	
	<body>
	<div id="container"></div>
	    <div id="logo">Star Wars Informations </div>
	<div id="nav" >
	<center><h2>Artykuły na stronie:</h2><br/>
	<h3>Filmy:</h3><br/>
	1.Mroczne widmo<br/>
	<br/>
	2.Atak Klonów<br/>
	<br/>
	3.Zemsta Sithów<br/>
	<br/>
	4.<a src="NowaNadzieja.html"/>Nowa Nadzieja<br/>
	<br/>
	5.Imperium Kontraatakuje<br/>
	<br/>
	6.Powrót Jedi<br/>
	<br/>
	7. Przebudzenie Mocy<br/>
	<br/>
	8.Ostatnii Jedi<br/>
	<br/>
	<h3>Książki:</h3><br/>
	</center>
	</div>
	<div id="content"><center>
	<br/>
	<br/>
	<h1>O tej stronie </h1><br/>
	Zapraszamy na nową stronę internetową, która jest poświęcona uniwersum Gwiezdnych Wojen. Wszystkie informacje o filmach i książkach ze Star Wars w jednym miejscu, dzięki przejrzystym nawigacjom. To do dzieła :) 
	<!--wpis na stronę główną-->
	</div></center>
	<div id="ad">
<center><h2>Inne:</h2><br/>
	<h3>Bohaterowie:</h3><br/>
	Anakin Skywalker<br/>
	<br/>
	Padme Amidala<br/>
	<br/>
	3.Qui-Gonn Jin<br/>
	<br/>
	4.Obi Wan Kenobi<br/>
	<br/>
	Luke Skywalker<br/>
	<br/>
	Księżnicza Leia<br/>
	<br/>
	Darth Sidious<br/>
	<br/>
	Han Solo<br/>
	Chewbacca<br/>
	<h3>Lordowie Sithów:</h3><br/>
	</center>
	</div><center>
	<div style="clear:both;" id="footer">
	Star Wars Informations &copy; Wszelkie Prawa Zastrzeżone <center>
</div>	

</body>
</html>

 

body
{
	background-color: #303030;
	color: #ffffff;
	font-family: 'Lato', sans-serif;
	font-size: 20px;
}
#logo
{
	font-family: 'Josefin Sans', sans-serif;
	font-size: 70px;
	width: 1300px;
	text-align: center;
	margin-top:-10px;
	margin-bottom:10px;
	
	height:90px;
}

#nav
{
	float: left;
	font-family:'Josefin Sans', sans-serif;
	font-size: 20px;
    width:200px;
    background-color: #3095d3;	
	height:1000px;
	margin-top:-90px;
	
}
#content
{
	float: left;
	font-family:'Josefin Sans', sans-serif;
	font-size: 20px;
    width:900px;
    background-color: #303030;
	height:1000px;
}

#ad
{
	float:left;
	font-family:'Josefin Sans', sans-serif;
	font-size: 20px;
    width:200px;
    background-color: #3095d3;
	height:1000px;
	margin-top:-90px;
}
#footer
{
	clear:both;
	font-family: 'Josefin Sans', sans-serif;
	font-size: 20px;
	width: 1300px;
	text-align: center;
	margin-top:10px;
	margin-bottom:10px;
	
	height:40px;
	margin-left:-33px;
	
	
}

 

komentarz 4 marca 2017 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)

internecie nie wyświetla się druga nawigacja, która jest po drugiej stronie

A ta nawigacja to gdzie? Chodzi o te niebieskie sidebar-y? Jeśli tak, to wyświetlają się powiedzmy, że poprawnie.

popraw mete z kodowaniem:

<meta charset=""utf-8" />

dwa apostrofy.

komentarz 4 marca 2017 przez qvq1 Nowicjusz (170 p.)
ale powinny być dwa
komentarz 4 marca 2017 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
""utf-8"

dwa z przodu.

komentarz 4 marca 2017 przez qvq1 Nowicjusz (170 p.)
Ale chodzi mi o sidebary. Z jednej i drugiej strony, a jest z tylko lewej
komentarz 4 marca 2017 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
Ja widzę, że jest po prawej i po lewej.
1
komentarz 4 marca 2017 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
https://validator.w3.org/nu/?doc=http%3A%2F%2Fsw-info.wex.pl%2F

Popraw błędy związane z poprawnym zamykaniem znaczników, wtedy problem powinien zniknąć.
komentarz 4 marca 2017 przez qvq1 Nowicjusz (170 p.)
Dzięki

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 499 wizyt
pytanie zadane 31 marca 2021 w Systemy operacyjne, programy przez koleś34 Gaduła (3,270 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 115 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 189 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2017 w HTML i CSS przez necik Początkujący (430 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,651 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...