• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Książka do Springa i Hibernate

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,660 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Aisekai Nałogowiec (42,190 p.)
Cześć.

Poszukuję książek do Springa i Hibernate - osobno. Wiem, że jeden wątek już na forum jest i to nawet o podobnej nazwie, jednakowoż wątek ten jest sprzed ponad roku i możliwe że jakieś tytuły nowe doszły. Głównym wymogiem też jest, żeby te książki były dostępne na Helionie, w okazji 2 za 1.  Dobrze by było, żeby ktoś mógł coś o nich powiedzieć, sam natomiast zastanawiam się nad książkami: http://helion.pl/ksiazki/spring-w-akcji-wydanie-iv-craig-walls,sprwa4.htm i http://helion.pl/ksiazki/java-persistence-programowanie-aplikacji-bazodanowych-w-hibernate-wydanie-ii-christian-bauer-gavin-king-gary-gregory,javpe2.htm

Ktoś się zetknął z nimi?

Edit: Dobrze by było, jakby te książki nie były w oparciu o .xml tylko temat przerabiany w nich był głównie w Javie

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 10 lutego 2017 przez azybad Mądrala (5,500 p.)
wybrane 11 lutego 2017 przez Aisekai

Najlepsza
"Spring w akcji" jest dość solidnie napisana, choć na pewno nie dla kompletnych początkujących. Jeśli masz już jakieś pojęcie, to śmiało mogę polecić.

Pozdrawiam.
komentarz 10 lutego 2017 przez Aisekai Nałogowiec (42,190 p.)
A jeśli nie mam żadnego pojęcia?
komentarz 11 lutego 2017 przez azybad Mądrala (5,500 p.)
Możesz mieć na początku lekkie problemy. Nie poleciłbym jej kompletnym początkującym, nie jest pisana łatym językiem.
1
komentarz 11 lutego 2017 przez Aisekai Nałogowiec (42,190 p.)
Nie zamówiłem żadnej książki do Springa jednak, wybrałem sobie Hibernate + Java 8 dla doświadczonych

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,778 wizyt
pytanie zadane 10 grudnia 2015 w Inne języki przez thehespe Użytkownik (590 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 625 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez weiss Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 124 wizyt
pytanie zadane 26 lipca 2017 w Java przez Aisekai Nałogowiec (42,190 p.)

92,979 zapytań

141,943 odpowiedzi

321,189 komentarzy

62,308 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...