• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak zapisać zmienną typu AnsiString do pola memo w C++ Builder?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
940 wizyt
pytanie zadane 22 maja 2015 w C i C++ przez Ceki Mądrala (5,310 p.)
Na żadnym forum nie umiem znaleźć takiego tematu, a mam z tym problem. Proszę o szybką odpowiedź, z góry dziękuję ;)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 23 maja 2015 przez Wiciorny Ekspert (277,460 p.)

Witaj-- może w tym miejscu znajdziesz odpowiedź. https://forum.pasja-informatyki.pl/1538/problem-z-konwersja-zmiennej-wpisanej-do-pola-memo-c-builder

Cytując pana  Mirosława; Jeśli pobierasz jedną liczbę od użytkownika, to użyj raczej pola Edit (ma jedną linię). Pole Memo jest wieloliniowe - być może znak Entera z drugiej linii powoduje u Ciebie błąd.

Zanim naciśniesz przycisk upewnij się, że oba pola Memo zawierają tylko po 1 linii tekstu i sprawdź wówczas czy działa. A w wersji ostatecznej użyj pól typu Edit.

Szkoda, że nie wrzuciłeś kodu od razu, byłoby nam łatwiej wiedzieć co jest nie tak. Kody wrzucasz z użyciem ikonki {...}code w edytorze. 

Pozdrawiam

komentarz 23 maja 2015 przez Ceki Mądrala (5,310 p.)
Miałem zamiar zapisac w każdej lini kolejną liczbę z ciągu liczb fibbbonaciego, no i odało mi się ;) PS: to pytanie do którego dałeś link zadałem ja :P
komentarz 23 maja 2015 przez Wiciorny Ekspert (277,460 p.)
Prepraszam CIę, moja nieuwaga.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 417 wizyt
+5 głosów
5 odpowiedzi 1,446 wizyt
pytanie zadane 5 kwietnia 2015 w C i C++ przez Ceki Mądrala (5,310 p.)

93,012 zapytań

141,977 odpowiedzi

321,266 komentarzy

62,354 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...