Hej,
Mam problem. Otóż do mojego napisanego kodu, użyłem takowej funkcji, aby otrzymać polskie znaki w programie(wkleiłem ją na początku funkcji głównej main):
SetConsoleOutputCP(1250);
Do tego dopisałem bibliotekę windows.h. Wszystko fajnie działało, skompilowałem poprawnie program, w którym polskie znaki były prawidłowo wyświetlane. Następnie zamknąłem Code::Blocks'a i po włączeniu kodu ponownie, zamiast polskich liter otrzymałem "krzaczki". Sprawdziłem, czy nadal poprawnie kompiluje i dalej tak było. Dopisałem trochę kodu, lecz po próbie kompilacji otrzymałem komunikat:
"The saved document contained characters which were illegal in the selected encoding. The file's encoding has been changed to UTF-8 to prevent you from losing data."
Po nim, program się skompilował, lecz już bez działających polskich znaków. Usunąłem w programie wszelkie "krzaczki", poprawiłem kod, usunąłem to co dopisałem, ale nadal było bez skutku. Postanowiłem spróbować innych metod, także tych z odcinka 15 Kursu C++, lecz nic nie działa. Nie mogę żadnym sposobem otrzymać polskich znaków, choć wcześniej działało to wyżej wspomnianą funkcją.
Proszę o pomoc, szukałem rozwiązania ale nic nie pomaga.