• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Lenovo Z580 bardzo wolne uruchamianie ponowne, włączanie oraz 100% użycia dysku po aktualizacji do win 8.1

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
333 wizyt
pytanie zadane 22 grudnia 2016 w Systemy operacyjne, programy przez helikopter Nowicjusz (180 p.)
Witam, mam problem z laptopem a dokładniej z włączaniem. Podczas "Uruchom ponownie" system ładuje się (od przyciśnięcia do logowania)2 minuty. A gdy używa się funkcji "Zamknij" wszystko przebiega szybko i sprawnie(17sec). Po ponownym włączeniu zaczynają się schody, a więc od przyciśnięcia guzika power dochodzi do loga producenta(w tym wypadku Lenovo) później przez chwilę jest czarne tło, i następnie wyskakuje okno do logowania, po wpisaniu hasła wszystko się ładuje długo (od przyciśnięcia power do pulpitu) 1 minuta. Po zalogowaniu się zauważyłem że bardzo wszystko zwalnia więc otworzyłem managera i zauważyłem że jest 100% użycia dysku. Pogrzebałem trochę w internecie i znalazłem artykuły do których się zastosowałem tj.
- wyłączyłem usługę Windows Search
- automatyczną defragmentacja dysku
- usługę inteligentnego transferu w tle
- indeksowanie plików
- usługę wstępnego ładowania do pamięci
Teraz jest tak że wszystko włącza się tak jak włączało, nadal jest 100% użycia dysku, jednak po 5-6min schodzi do 0 i jest wszystko dobrze.
Laptopa dostałem z windowsem 8.1 problem był taki sam jak jest. Pomyślałem że zresetuję komputer do ustawień fabrycznych i pomoże. Wszystkie sterowniki zainstalowane, aktualizacje.
Laptop to Lenovo Z580. Dodam że zauważyłem że wszystko się bardzo wolno instaluje, przywracanie ustawień fabrycznych + aktualizacja do 8.1 + sterowniki trwało ok. 10h :o

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 23 grudnia 2016 przez operator Stary wyjadacz (10,920 p.)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 924 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Joh Początkujący (300 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 815 wizyt
pytanie zadane 13 października 2021 w Systemy operacyjne, programy przez kondzix_ez Obywatel (1,930 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,434 wizyt

93,383 zapytań

142,383 odpowiedzi

322,539 komentarzy

62,744 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...