Witam
Potrzebuje waszej pomocy tudzież porady. Zacząłem ostatnio tworzyć stronę (dla znajomej, jeśli ktoś dociekliwy). Strona jak strona. Trudności jako takich w HTML i CSS nie mam, choć to nie moja działka (jeśli mogę tak się wyrazić).
Problemem jest bardziej ugryzienie mechanizmu, którego potrzebuje. Mianowicie, strona będzie właściwie taką galerią obrazów itp. I chciałem zrobić tak by na pierwszej części strony było umieszczone 5-8 losowych obrazów. Tutaj ok, zwykły JS i funkcja losowania z wybranego katalogu.
A w drugiej części strony, ostatnio dodane obrazy (także 5-8)
Pytanie gdzie umieścić obrazy? W folderze i stamtąd na stronę, czy lepiej w bazie danych?
Tak, strona wyląduje później w sieci, dlatego pytam jak najlepiej (nie najłatwiej)
I jak później ułatwić wrzucanie kolejnych obrazów, by znajomej robiło się to łatwo i przyjemnie?
Wszystko zrobiłbym automatyczne, tak by nowe obrazy pojawiały się od razu na stronie głównej w losowych i nowo dodanych
Tak jak mówiłem strony internetowe to nie moja działka, ale chętnie podejmę się tego wyzwania. Potrzebuje tylko nakierowania, a dalej poradzę sobie sam
A i sorry, za być może błędną kategorie, ale musiałbym zaznaczyć cztery rożne (html, css, php, sql, javascript), bo wszystkie dotyczą tworzenia stron www
Dziękuję z góry za pomoc
Zaglowiec