• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z rozmieszczeniem w scc

Object Storage Arubacloud
+1 głos
421 wizyt
pytanie zadane 16 października 2016 w HTML i CSS przez Wejder0107 Początkujący (280 p.)

Witam mam problem z rozmieszczeniem elementów na stronie.
chcę żeby Strona Główna, Postacie, Ataki, Triki, Tryby gry, Zagraj były na środku manu.Logo było trochę oddalone od góry i brzegu. 

 

 

<!DYCTYPE HTML>
   <html lang="pl">
    <head>
        <title>Wikipedia "Little Fighter"</title>
        <meta charset="utf-8"/>
        <meta name="keywords" content="Wikipedia, little fighter, lf, gra"/>
        <meta name="description" content="Strona poświęcona grze little fighter"/>
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1"/>
        <link rel="shortcut icon" href="https://3.bp.blogspot.com/-SJBybLT91Bg/WAJ2eNCjLUI/AAAAAAAAA30/guAAbmJPptUm_4dl3XBSyurHGwBswj--ACLcB/s1600/566843.png" />
        <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
        <link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Lato" rel="stylesheet">
    </head>
    <body>
        <div id="menu">
         <div id="logo">
            <img src="img/logo.png"/>
         </div>
         <div id="linki">
           <div class="option"><a href="x">Strona Główna</a></div>
           <div class="option"><a href="x">Postacie</a></div>
           <div class="option"><a href="x">Ataki</a></div>
           <div class="option"><a href="x"> Triki</a></div>
           <div class="option"><a href="x">Tryby gry</a></div>
           <div class="option"><a href="Zagraj.html">Zagraj</a></div>
         </div>
        </div>
        <div id="pojemnik">
            
           
        </div> 
         <div id="podloga">
               
            </div>
    </body>
</html>

 

 

 

 

body
{
    background-image: url(img/tlo.png);
    margin: 0px !important;
    color:#ffffff;
    font-family: 'Lato', sans-serif;
}

#menu
{
    background-image: url(img/pasek.png);
	width: 100%;
	height: 50px;
    text-decoration: none;
    -webkit-box-shadow: 0px 0px 42px 14px rgba(0,0,0,0.75);
    -moz-box-shadow: 0px 0px 42px 14px rgba(0,0,0,0.75);
    box-shadow: 0px 0px 42px 14px rgba(0,0,0,0.75);
}

.logo
{
    border: 5px;
    float: left; 
    margin-left: 10px;
}

a
{
    text-decoration: none; 
    color: #ffffff;
}

.linki
{
    float: left;
    margin:0 auto;
    text-align:center;
}

.option
{
    height: 30px;
    text-align: center;
	float: left;
	min-width: 100px;
	font-size: 22px;
    padding: 3px;
}

.option:hover
{
	background-color: #098fed;
    width= 100%;
    height= 100%;
	cursor: pointer;
}

 

komentarz 16 października 2016 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)

Jestem fanem tego co robisz laugh

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 16 października 2016 przez lateM Pasjonat (17,660 p.)

Włącz sobie jakiś kurs, poczytaj. To są podstawy podstaw. Jak poznasz odpowiedź, jak rozmieścić te elementy, to za kilka minut znów będziesz potrzebował pomocy, bo nie będziesz potrafił rozmieścić kontenerów...

Do dzieła! http://webkod.pl/

Poczytaj o marginesach i paddingu.

1
komentarz 16 października 2016 przez Wejder0107 Początkujący (280 p.)
Dzięki za pomoc!

Znając życie jak byś napisał jak to zrobić tylko bym skopiował a tak nauczyłem się więcej.
komentarz 16 października 2016 przez lateM Pasjonat (17,660 p.)

Cieszy mnie to! wink

+1 głos
odpowiedź 16 października 2016 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Menu zbuduj za pomocą listy Kurs CSS odc. 3: Rozwijane, przyklejane menu główne (sticky), Kurs HTML odc. 4: Listy, automatyczne przewijanie strony. Jeżeli chodzi o rozmieszczenie elementów Kurs HTML odc.2: Budowanie struktury strony www Potem wróć do tematu.
komentarz 16 października 2016 przez Wejder0107 Początkujący (280 p.)
Dzięki !

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 449 wizyt
pytanie zadane 6 października 2017 w HTML i CSS przez adrian588 Początkujący (470 p.)
+1 głos
4 odpowiedzi 421 wizyt
pytanie zadane 25 lipca 2017 w HTML i CSS przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 137 wizyt

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,664 komentarzy

61,964 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...