• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Błąd C++ SFML C::B

Object Storage Arubacloud
+1 głos
345 wizyt
pytanie zadane 28 września 2016 w C i C++ przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
#include <SFML/Window.hpp>

int main()
{
    sf::Window window(sf::VideoMode(800, 600), "My window");


    while (window.isOpen())
    {

        sf::Event event;
        while (window.pollEvent(event))
        {

            if (event.type == sf::Event::Closed)
                window.close();
        }
    }

    return 0;
}

Witam! mam problem z SFML... echhhh..... jak mam tryb budowania Release i próbuje stworzyć okno to mi się pokazuje komunikat "Nie znaleziono punktu wejścia procedury _ZN2sf6StringC1EPKcRKSt6locale w bibliotece F:cpp, Py, Cpp-B\C++\SFML-2.0\bin\release\SFML-2.0.exe.".

A jak ustawię na Debug to mam "Nie można uruchomić programu, ponieważ na komputerze nie znaleziono sfml-windows-d-2.dll (i jeszcze sfml-system-d-2.dll). Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten problem."

 

Ale wszystek pliki .dll są w pliku z exe...A i nie ogarniam co mam zrobić by naprawić ten komunikat w trybie Release. 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 28 września 2016 przez unknown Nałogowiec (39,560 p.)
wybrane 29 września 2016 przez Emil Panecki
 
Najlepsza
Wersja biblioteki, którą pobrałeś jest niezgodna z wersją twojego kompilatora. Napisz jaki masz kompilator(wersja), system i jaką wersje pobrałeś.
komentarz 28 września 2016 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
C::B 12.11, Win 10 32 Bity, SFML-2.0.
komentarz 28 września 2016 przez JAKUBW Nałogowiec (33,470 p.)
Najnowsza wersja SFML jest przecież 2.4, więc dlaczego nie pobrałeś najnowszej?
komentarz 28 września 2016 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
Wywala mi C::B. ;D No chyba że..... jam mam C::B Mngw to musze pobrać wersje z mingw?
komentarz 28 września 2016 przez unknown Nałogowiec (39,560 p.)
Chodziło mi wersje kompilatora a nie IDE. I podaj całą nazwę tego co ściągnąłeś.
komentarz 28 września 2016 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
codeblocks-12.11mingw

 

A i do tego pana pobrałem najnowszą i nic...
komentarz 28 września 2016 przez unknown Nałogowiec (39,560 p.)
komentarz 28 września 2016 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
Czyli co mam ci podać?

podam ci linka do tego bo za cholerę nie wiem jak sprawdzić tego compilator'a

 

Link: https://sourceforge.net/projects/codeblocks/files/Binaries/12.11/Windows/codeblocks-12.11mingw-setup.exe/download
komentarz 28 września 2016 przez unknown Nałogowiec (39,560 p.)
Przecież podałem Ci linka, w którym wszystko pisze. W każdym razie jeśli nie zmieniałeś kompilatora, to już znam jego wersje. GCC 4.7. Jest 1 problem. SFML nie udostępnia paczki z najnowszą wersją biblioteki na twój kompilator. Masz 3 wyjścia:
1. Kompilować SFML ze źródeł.
2. Pobrać nowszy kompilator
3. Ściągnąć starszą wersję biblioteki(np. 2.3.2) na którą SFML udostępnia paczkę pod twój kompilator(GCC 4.7.1 TDM (SJLJ))
Polecam sposób 2
komentarz 28 września 2016 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
OK THX jak zadziała to ci napisze. (to ci dam najkę)
komentarz 29 września 2016 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
2. Nie działa bo mi żaden compiler oprócz tego co mam nie działa.

 

3. Zadziałała! XD THX [TEMAT ZAMKNIĘTY]
0 głosów
odpowiedź 28 września 2016 przez Rivelon Użytkownik (700 p.)
ustaw na debug i z foldera SFML/bin przenies do foldera debug (w twoim projekcie) wszystkie pliki z końcówką -d-2.dll oraz openal32.lib . Powinno dzialac.
komentarz 29 września 2016 przez Emil Panecki Bywalec (2,100 p.)
Napisałem wcześniej że to zrobiłem.... Ale THX za dobre chęci. [TEMAT ZAMKNIĘTY]

Podobne pytania

–1 głos
1 odpowiedź 145 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 303 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 269 wizyt

92,579 zapytań

141,431 odpowiedzi

319,657 komentarzy

61,963 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...