• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ograniczenie liczby postów na statycznej stronie glownej Wordpress - wlasny szablon

0 głosów
226 wizyt
pytanie zadane 16 września 2016 w Systemy CMS przez Kamila Użytkownik (620 p.)
zmienione kategorie 16 września 2016 przez Arkadiusz Waluk

Cześć, 

Przekładam własnie swoją zakodowaną stronę html na Wordpressa.

Wszystko idzie bez problemu oprocz jednej rzeczy.

Dodałam sekcję z wpisami na statycznej stronie głównej wklejając kod: 

<section>

	<?php if (have_posts()): while (have_posts()) : the_post(); ?>
		<!-- article -->
		<article id="post-<?php the_ID(); ?>" <?php post_class(); ?>>

			<!-- post thumbnail -->
			<?php if ( has_post_thumbnail()) : // Check if Thumbnail exists ?>
				<a href="<?php the_permalink(); ?>" title="<?php the_title(); ?>">
					<?php the_post_thumbnail(); // Fullsize image for the single post ?>
				</a>
			<?php endif; ?>
			<!-- /post thumbnail -->

			<!-- post title -->
			<h1>
				<a href="<?php the_permalink(); ?>" title="<?php the_title(); ?>"><?php the_title(); ?></a>
			</h1>
			<!-- /post title -->

			<!-- post details -->
			<span class="date"><?php the_time('F j, Y'); ?> <?php the_time('g:i a'); ?></span>
			<span class="author"><?php _e( 'Published by', 'html5blank' ); ?> <?php the_author_posts_link(); ?></span>
			<span class="comments"><?php if (comments_open( get_the_ID() ) ) comments_popup_link( __( 'Leave your thoughts', 'html5blank' ), __( '1 Comment', 'html5blank' ), __( '% Comments', 'html5blank' )); ?></span>
			<!-- /post details -->

			<?php the_content(); // Dynamic Content ?>

			<?php the_tags( __( 'Tags: ', 'html5blank' ), ', ', '<br>'); // Separated by commas with a line break at the end ?>

			<p><?php _e( 'Categorised in: ', 'html5blank' ); the_category(', '); // Separated by commas ?></p>

			<p><?php _e( 'This post was written by ', 'html5blank' ); the_author(); ?></p>

			<?php edit_post_link(); // Always handy to have Edit Post Links available ?>

			<?php comments_template(); ?>

		</article>
		<!-- /article -->

	<?php endwhile; ?>

	<?php else: ?>

		<!-- article -->
		<article>

			<h1><?php _e( 'Sorry, nothing to display.', 'html5blank' ); ?></h1>

		</article>
		<!-- /article -->

	<?php endif; ?>

	</section>
	<!-- /section -->
	

Skopiowałam go z pliku wordpressowego single.php (pojedynczy wpis).

Wszystko super działa, wpisy się ładują. 

Mój problem to jak sprawić zeby ładowały się tylko dwa najświeższe.

Co dopisać w tym php, żeby taka magia się zadziała?

Pozdrawiam

 

komentarz 16 września 2016 przez DragonCoder Pasjonat (22,190 p.)
Szczerze to nie znam sie na php, ale ja bym to jakos porownywal do czasu ostatniego wpisu

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 16 września 2016 przez Michał Kazula Pasjonat (16,300 p.)
Skocz sobie do funkcji have_posts() i wklej jej zawartość. Bo pewnie tam jest zapytanie do bazy danych które zwraca ilość postów.
komentarz 16 września 2016 przez Kamila Użytkownik (620 p.)
edycja 17 września 2016 przez Kamila
hm, jednak nie działa. Moj błąd.

Niestety w funkcjach nie ma have_posts() więc dalej jestem w kropce :/

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 168 wizyt
pytanie zadane 14 października 2017 w Systemy CMS przez lukaszlukasz Nowicjusz (170 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 35 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 52 wizyt
pytanie zadane 5 marca 2017 w Systemy CMS przez Szymon Ciompała Mądrala (6,300 p.)
Porady nie od parady
Forum posiada swój własny serwer Discord, dzięki któremu będziesz mógł po prostu pogadać z innymi Pasjonatami lub zapytać o jakiś problem. Podstrona z chatem znajduje się w menu pod ikoną człowieka w dymku.IRC

67,231 zapytań

114,191 odpowiedzi

242,029 komentarzy

45,639 pasjonatów

Przeglądających: 110
Pasjonatów: 1 Gości: 109

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...