• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pierwsza aplikacja webowa z wykorzystaniem Spring MVC (Gradle)

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
1,828 wizyt
pytanie zadane 6 sierpnia 2016 w Java przez bumpMind Gaduła (4,260 p.)
Witam, niedawno rozpocząłem "zabawę" ze Springiem MVC korzystając z książki "Spring MVC 4 Projektowanie zaawansowanych aplikacji www". Jest to dobra książka w mojej opini, dzięki której bez trudu postawi się na localhost przykładowe aplikacje. Aktualnie chciałbym wstawić jeden ze swoich projektów na jakiś zewnętrzny serwer i tu pojawia się problem. Czy zna ktoś jakiś darmowy (lub w miarę tani) serwer na którym mógłbym postawić swoją aplikacje? Tak znam serwery typu OpenShift jednak jest z nimi mały problem domyślnie obsługują one narzędzie Maven które w moim projekcie nie jest wykorzystywane (korzystam z Gradle). Chodzi mi głównie o serwer(y) do którego można znaleźć jakiś poradnik jak dość prosto skonfigurować i odpalić swoją stronę. W przyszłości będę wykorzystywał bazy danych MySQL więc dodatkowym plusem była by taka darmowa usługa.

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 sierpnia 2016 przez MichuDev Pasjonat (20,300 p.)
wybrane 6 sierpnia 2016 przez bumpMind

Najlepsza

Hosting Javy jako taki jest rzadki co nie oznacza, że niemożliwy. Więc musisz zapłacić, ale nie przerażaj się w sieci są VPS'y w niskich i wysokich cenach, dopasowujesz konfigurację do siebie. Warto by był to dobry, sprawdzony hosting.

Więc co musisz zrobić ?

• Nie patrz na hostingi WWW, ponieważ większość z nich oferuje PHP.
  • Jak znajdziesz hosting VPS dla siebie i konkretny serwer musisz go skonfigurować.
  • Zacznijmy od tego, że musisz zainstalować serwer Java EE lub kontener Servletów na serwerze.
  • Potem zbuduj swoją aplikację do pliku WAR (w twoim przypadku z pomocą Gradle).
  • Gradle nie jest potrzebny na serwerze.
  • Według konkretnego Serwera Java EE, lub kontenera servletów szukasz informacji gdzie wstawić plik WAR, w przypadku Tomcat'a jest to katalog webapps w głównym folderze tomcata.
  • Następnie przenosisz plik WAR w to miejsce np. protokołem FTP.
  • Musisz teraz ustawić Serwer Java EE by działał cały czas np. przy użyciu programu screen.
komentarz 6 sierpnia 2016 przez bumpMind Gaduła (4,260 p.)
Dzięki wielkie za solidną odpowiedź, wyszukam coś płatnego w najbliższej przyszłości a do nauki obsługi VPS-ów przetestuje sobie jakieś serwery z darmowym trialem.
0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2016 przez bartekP Początkujący (260 p.)
Jeśli chodzi o VPS to nie testowałem jeszcze ale ten jest za 10zł/miesiąc: https://tiktalik.com/pl/pricing
–1 głos
odpowiedź 6 sierpnia 2016 przez Igor Łęgowski Użytkownik (590 p.)
jeżeli 15 PLN/ miesiąc to nie duży koszt to polecam:

http://zenbox.pl/
komentarz 6 sierpnia 2016 przez MichuDev Pasjonat (20,300 p.)
To jest hosting PHP, nie Java EE!

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 173 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 669 wizyt
pytanie zadane 29 marca 2017 w Java przez Jonki Dyskutant (8,180 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 390 wizyt
pytanie zadane 29 marca 2017 w Java przez Jonki Dyskutant (8,180 p.)

93,382 zapytań

142,382 odpowiedzi

322,539 komentarzy

62,738 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...