Szczerze na swoim miejscu, jakbym szykował się na ciężki kierunek na studia np. Kryptografia (gadałem z jednym studentem co był po LO i idzie się przygotować na studiach od zera ) to pewnie wziąłbym LO i skupiłbym się na wymaganych przedmiotach na maturę... a w czasie wolnym samemu się uczył (ale tylko dlatego że technikum mam badziewne - chodzi o nauczyciela, oczywiście lubię go... ale to nie zmienia faktu że uczę się sam, wiele lekcji idzie na marne).
Z tego co ja np. słyszałem to technikum na studiach daje Ci przewagę i pierwsze lekcje masz jako powtórkę, no ale zawsze możesz zrobić tak (ja bym tak zrobił, nieznając Cię - obstawiam w ciemno)...
Weź technika informatyka, jeżeli serio się w tym widzisz, skup się właśnie na tych szkolnych trzech przedmiotach (matematyka, fizyka, angielski) no i nie daj sobie wmówić że matematyka jest taka trudna... bo wcale nie jest, przez podstawówkę i gimnazjum wmawiałem sobie że "jestem humanistą" - ale tak naprawdę byłem ignorantem i myślałem że matematyka mi się w ogóle nie przyda xP W drugiej klasie technikum (nie zdałem xD) przebranżowałem się na informatyka... oczywiście to jest kwestia człowieka ale ja na logistyku się nie widziałem xP Dla mnie to nudna robota, wisisz nad telefonami i robisz przy biurku. Dobrze się zastanów, no bo ja np. wymarzyłem sobie studia kryptograficzne, ale ze względu że mam braki z matmy i potrzebuję mieć świętą trójcę napisaną na rozszerzoną to planuję wziąć korepetycje i w ten ostatni rok przed maturą nadrobić swoje braki. Oczywiście nigdy nie będzie za późno jak rok pochodzisz na logistyku a później ewentualnie się przepiszesz xP Jeżeli nie jesteś pewien, możesz właśnie tak zrobić żeby pochodzić rok i podjąć decyzje. No ja jestem informatykiem z przypadku, wcześniej się tym w ogóle nie interesowałem... przepisałem się na informatyka no bo było mi wszystko jedno jaką skończę szkołę (jestem muzykiem), ale któregoś dnia kumpel zainteresował mnie programowaniem :D no i tak się jakoś "magicznie" stało że z dwójek zrobiły się piąteczki z zawodowych ;) Wiesz, ewentualnie jak zależy Ci na tej logistyce to zawsze są takie kierunku jak "Informatyka w Logistyce" na studiach :D Przynajmniej w Wrocławiu :D
Tak naprawdę wybierz i zaplanuj sobie drogę tak żebyś czuł się w swojej przyszłej robocie... jeżeli nie jarają Cię komputery a spedycja czy ciężarówki no to wybór jest oczywisty... i nie patrz na zarobek xP I Logistyka jest dobra i informatyka ale płaca zależy od tego ile ty pracy włożysz w swoją naukę i rzecz jasna praktykę! Informatyk ma łatwiej z praktyką w szczególności jeśli ogarnia angielski... Wszystko masz w necie! wystarczy umieć dobrze wpisać w google czego szukasz ;) Nie wiem czy jeszcze zwrócisz uwagę na ten post, ale zawsze można pogadać :)