• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed źle wyświetla się zawartość div.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
176 wizyt
pytanie zadane 25 lipca 2016 w HTML i CSS przez SzklanyCzlowiek Nowicjusz (120 p.)
zamknięte 25 lipca 2016 przez Arkadiusz Waluk

Witam otóż mam mały problem z moją stroną internetową. Problem polega na tym, że najeżdżając na stopkę (i miejsca, które zaznaczyłam na czerwono) wyświetla mi się łapka, która przekierowuje mnie do pliku z kontaktem. Co może być tego przyczyną? Dołączam zdjęcie (http://iv.pl/images/68207687328616053212.jpg) i kod HTML oraz CSS.

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<meta name="description" content="Opis strony" />
	<meta name="keywords" content="słowa, kluczowe" />
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible content="IE=edge,chrome=1" />
	
		<title>Moje portfolio</title>
		
	<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
	<link rel="stylesheet" href="css/fontello.css" type="text/css" />
	<link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Kalam&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
</head>

<body>

	<div id="kontener">
		<div id="tlo"><img src="klawiatura.png"></div>
		
			<div id="ja"><img src="ja.png"></div>
			
				<div style="clear:both;"></div>
				
					<div id="galeria">GALERIA</div>
					
					
						<div id="omnie">O mnie:<br /><br /><p>Nazywam się Agnieszka, mam 25 lat. Z zawodu jestem ekonomistą. Z zamiłowania informatykiem, kucharzem i fanem ciężarówek. W wolnych chwilach piszę strony HTML dla znajomych lub gram w Euro Truck Simulator 2. Gdy mam dobry dzień lubię też posiedzieć w kuchni i coś ugotować dla rodziny i znajomych. Uwielbiam aktywnie spędzać czas (rower, rolki, fiszka, hulajnoga, spacery), jak i wieczorne oglądanie filmów.<br /><br />Chciałbyś, żebym napisała Ci strone? Skontaktuj się ze mną.</p></div>
						
				<div style="clear:both"></div>
				
				
							<div id="motto"></div>
							
								<div id="kontakt">Kontakt ze mną:<br />
									<div class="kontakty"><a href="https://www.facebook.com/" target="_blank" class="link"><i class="icon-facebook"></i></div>
									<div class="kontakty"><a href="https://www.skype.com" target="_blank" class="link"><i class="icon-skype"></i></div>
									<div class="kontakty"><a href="https://www.gmail.com" target="_blank" class="link"><i class="icon-mail"></i></div>
									<div class="kontakty"><a href="https://www.gg.pl" target="_blank" class="link"><i class="icon-sun"></i></div>
									<div class="kontakty"><a href="kontakt.txt" target="_blank" class="link"><i class="icon-call"></i></div>
								</div>
								
				<div style="clear:both"></div>
				
		
										<div class="stopka">Made by SzklanyCzlowiek<br>2016 &copy; Wszelkie prawa zastrzeżone.</div>
	</div>
	
</body>
</html>

body{
	background:url('tlo1.png');
	font-family: 'Kalam', cursive;
}

p{
	text-align:justify;
}

#ja{
	float:right;
	margin-bottom:10px;
}

#tlo{
	float:left;
	margin-top:13px;
	margin-bottom:10px;
	margin-right:auto;
	margin-left:220px;
	width:480px;
	height:80px;
}

#kontener{
	width:900px;
	height:800px;
	margin:auto;
}

#galeria{
	background:url('tlo4.png');
	width:285px;
	height:385px;
	float:left;
	margin-bottom:5px;
	margin-right:5px;
	text-align:center;
	padding:5px;
}

#omnie{
	background:url('tlo2.png');
	width:585px;
	height:385px;
	float:right;
	margin-bottom:5px;
	margin-left:5px;
	text-align:left;
	padding:5px;
}

#motto{
	background:url('tlo2.png');
	width:295px;
	height:225px;
	float:left;
	margin-top:5px;
	margin-right:5px;
	text-align:center;
}

#kontakt{
	background:url('tlo4.png');
	width:585px;
	height:215px;
	float:right;
	margin-top:5px;
	margin-left:5px;
	text-align:left;
	padding:5px;
}

.stopka{
	width:auto;
	height:30px;
	text-align:center;
	margin:15px;
	font-size:12px;
	color:white;
}

.kontakty{
	width:97px;
	height:150px;
	margin-top:10px;
	margin-bottom:25px;
	margin-left:10px;
	margin-right:10px;
	float:left;
	background:url('tlo3.png');
	text-align:center;
}

.kontakty:hover{
	background:url('tlo3_1.png');
}

a.link{
	color:gray;
	text-decoration:none;
}

Pozdrawiam

komentarz zamknięcia: "Temat uważam za zamknięty."

2 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 25 lipca 2016 przez Slajev Początkujący (440 p.)

Nie domykasz tagów <a>  

Tak powinno być:

<div class="kontakty"> <a href="kontakt.txt" target="_blank" class="link"><i class="icon-call"></i> </a> </div>  

komentarz 25 lipca 2016 przez SzklanyCzlowiek Nowicjusz (120 p.)
Dzięki za ekspresową odpowiedź. Temat uważam za zamknięty.
komentarz 25 lipca 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Tak jakby coś to możesz samemu zamknąć swoje pytanie (ikona kłódki zaraz pod treścią pytania) i/lub wybrać jedną odpowiedź (np. tą która rozwiązała Twój problem czy najbardziej Ci pomogła) jako najlepszą (ikona "haczyka" czy "ticka" przy każdej odpowiedzi). Dla porządku warto to robić gdy tylko uznasz pytanie za rozwiązane i temat za wyczerpany.
+1 głos
odpowiedź 25 lipca 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
<div id="kontakt">Kontakt ze mną:<br />
   <div class="kontakty"><a href="https://www.facebook.com/" target="_blank" class="link"><i class="icon-facebook"></i></div>
   <div class="kontakty"><a href="https://www.skype.com" target="_blank" class="link"><i class="icon-skype"></i></div>
   <div class="kontakty"><a href="https://www.gmail.com" target="_blank" class="link"><i class="icon-mail"></i></div>
   <div class="kontakty"><a href="https://www.gg.pl" target="_blank" class="link"><i class="icon-sun"></i></div>
   <div class="kontakty"><a href="kontakt.txt" target="_blank" class="link"><i class="icon-call"></i></div>
</div>

Masz po prostu niezamknięte linki (brakuje </a>).

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 144 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 165 wizyt
pytanie zadane 11 maja 2021 w HTML i CSS przez bazyl8796 Obywatel (1,020 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 193 wizyt
pytanie zadane 20 kwietnia 2016 w HTML i CSS przez ShadoWs Bywalec (2,800 p.)

92,631 zapytań

141,498 odpowiedzi

319,872 komentarzy

62,011 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...