• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dlaczego w pragramie po kompilacji pojawia się ten błąd undefined reference to `WinMain'

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,011 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2015 w C i C++ przez Kamil Młodzikowski Nowicjusz (140 p.)
#include<iostream>
#include<string>
#include<fstream>
#include <conio.h>
using namespace std;
class Pracownika{
    int id_pracownika;
    string imie;
    string nazwisko;
    int wyna_zas;
    void uzupelnij(){
        cout<<"id_pracownika";
        cin>>id_pracownika;
        cout<<"imie pracownika"<<endl;
        cin>>imie;
        cout<<"nazwisko"<<endl;
        cin>>nazwisko;
        cout<<"wyn_zas"<<endl;
        cin>>wyna_zas;    
    }
    void zapis(){
        fstream plik_pracownik;
        plik_pracownik.open("plik_pracownik.txt", ios::out | ios::app);
        plik_pracownik<<"id_pracownika:" <<id_pracownika<<"imie:" <<imie<<"nazwisko"<<nazwisko<<"wyna_zas"<<wyna_zas<<endl;
        
        
    }
    
};

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 29 kwietnia 2015 przez niezalogowany
Gdzie jest twoja funkcja int main()? Chyba, że to jest plik *.h... PS: nie zapomnij zamknąć potem plik plik.close(), tak na wszelki wypadek ;) I dla większego bezpieczeństwa if(!plik.good())
0 głosów
odpowiedź 29 kwietnia 2015 przez hit02 Nałogowiec (33,970 p.)
Bo nie definiujesz ani main, ani WinMain, ani WinMain@16, ani nic temu podobego.

Jeśli kompilujesz do pliku wykonywalnego, to musi być punkt wejścia. Jeśli kompilujesz do pliku obiektowego, to najpewniej zabrakło argumentu za to odpowiedzialnego. (-c w gcc i g++)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 513 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 294 wizyt
pytanie zadane 23 stycznia 2020 w C i C++ przez loik1loik Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,648 wizyt
pytanie zadane 1 stycznia 2016 w C i C++ przez PanTulipan Nowicjusz (120 p.)

92,631 zapytań

141,496 odpowiedzi

319,863 komentarzy

62,011 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...