• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Klikniecie w link przeniesienie do innej podstrony do wybranego komentarza

Object Storage Arubacloud
0 głosów
309 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2016 w PHP przez hiper007 Stary wyjadacz (11,270 p.)
zamknięte 9 grudnia 2016 przez hiper007
Mam listę uzytkowników oraz komentarze ktore wystawli i chce aby klikcięcie w  dany komentarz np. zalogowanego usera przeniosło mnie do innej podstrony w miejsce w ktorym znajduje sie jego komentarz.

tabela:

user: idu-klucz podstawowy | login | haslo |

komentarze: idk-klucz podstawowy | tresc| data | kod -kod md5 losowo nadany inny kazdemu komentarzowi |idu-klucz obcy

 strona z userami posiada:

LOGIN

ZDJECIE

ILOSC KOMENTARZY

WSZYSTKIE KOMENTARZE NAPISANE PRZEZ DANEGO USERA

i teraz klikniecie w dany komentarz ma mnie przeniesc do podstrony komentarze.php gdzie sa wypisane wszystkie komenty wszystkich userow do wybranego przez ze mnie kliknietego komentarza.

Pozdrawiam
komentarz zamknięcia: Problem rozwiązany

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 czerwca 2016 przez mbabane Szeryf (79,280 p.)
wybrane 6 czerwca 2016 przez hiper007
komentarz 6 czerwca 2016 przez hiper007 Stary wyjadacz (11,270 p.)
super dzieki ;)
komentarz 6 czerwca 2016 przez hiper007 Stary wyjadacz (11,270 p.)
<?php

        // Wyświetlenie postów danego tematu

        require_once "connect.php";
        mysqli_report(MYSQLI_REPORT_STRICT);
    
        try 
        {
            $polaczenie = new mysqli($host, $db_login, $db_pass, $db_name);
            if ($polaczenie->connect_errno!=0)
            {
                throw new Exception(mysqli_connect_errno());
            }
            else
            {
                
        

            
                        
                        
                  if((isset($_GET['kod']))&&(isset($_GET['code'])))
               {
                   $kod=$_GET['kod'];
                    $code=$_GET['code'];
                    
                    $rezultat=$polaczenie->query("SELECT * FROM topic, post, uzytkownicy WHERE topic.idt=post.idt  AND uzytkownicy.idu=post.idu AND kod='$kod'");    
                                    
                    if (!$rezultat) throw new Exception($polaczenie->error);
        
                        $ilu_userow=$rezultat->num_rows;
                        if($ilu_userow==0)
                        {
                        $_SESSION['blad22']="Brak komentarzy!"."<br>";
                    
                        }else
                            {
                
                            while($wiersz=$rezultat->fetch_assoc())
                            {
                            $kod=$wiersz['kod'];
                            $tytul=$wiersz['tytul'];
                            $datap=$wiersz['datap'];
                            $picture=$wiersz['picture'];
                            $login=$wiersz['login'];
                            $datar=$wiersz['datar'];
                            $data=$wiersz['data'];
                            $temat=$wiersz['temat'];
                            $post=$wiersz['post'];
                            $trescp=$wiersz['trescp'];
                            $info=$wiersz['info'];
                        
                            
                     $rezultat2=$polaczenie->query("SELECT * FROM uzytkownicy,topic WHERE uzytkownicy.idu=topic.idu AND info='$info'");    
                    if (!$rezultat2) throw new Exception($polaczenie->error);
                    $ilu_userow2=$rezultat2->num_rows;
        
                        
                    $rezultat3=$polaczenie->query("SELECT * FROM uzytkownicy,post,topic WHERE topic.idt=post.idt AND uzytkownicy.idu=post.idu AND info='$info'");    
                    if (!$rezultat3) throw new Exception($polaczenie->error);
                    $ilu_userow3=$rezultat3->num_rows;
                    echo'<a name="views"></a>';    
echo<<<END
                            
                            <div id="aa">
                            
                            <div id="bb"><span style="color:red; font-weight:bold;">Re:</span> <span style="font-weight:bold;">$tytul</span></div>
                            
                            <div id="cc">
                            <span style="color:red; font-weight:bold;">Dodano:</span> <span style="font-size:11px; color:white; font-weight:bold;">$datap</span><br><br>
                            <img src="$picture" width="50" height="50" /><br>
                            <span style="color:red; font-weight:bold;">Uzytkownik:</span><br>
                            <a href='uzytkownikinfo.php?info=$info' class='login2'>$login</a><br>
                            <span style="color:red; font-weight:bold;">Dołączył/a:</span><br>
                            <span style="font-weight:bold;">$datar</span><br>
                            <span style="color:red; font-weight:bold;">Zalogowany/a:</span><br>
                            <span style="font-weight:bold;">$data</span><br>
                            <span style="color:red; font-weight:bold;">Temat:</span><br>
                            <span style="font-weight:bold; color:gold;">$ilu_userow2</span><br>
                            <span style="color:red; font-weight:bold;">Post:</span><br>
                            <span style="font-weight:bold; color:gold;">$ilu_userow3</span>
                            </div>
                            <div id="dd">
                            
                            <span style="color:red; font-weight:bold;">Wiadomość:</span><br>
                            <span style="font-weight:bold;">$trescp</span>
                            
                            </div>

                            </div>
                                                    
END;
                            }
                            }
                        $rezultat->close();
                            }
            
                
                $polaczenie->close();
            }
            
        }
        catch(Exception $e)
        {
                    //echo '<br />Informacja developerska: '.$e;
                echo '<span style="color:red; font-size:12px;"><br><br>'.$_SESSION['serwer']="Błąd serwera! Przepraszamy za utrudnienia!".'</span>';
                
        }
        
?>

to moj kod wyswietlajacy wyszystkie posty w danym temacie ;) w ktorym miejscu umiescić etykietę <a name="views"></a>' ktora powinna przekierować mnie do konkretnego postu ogolnie dziala to z tym ze etykieta zatrzymuje sie na pierwszym poscie. bo posty mam wczytane przy uzyciu pentli while a moj odsylacz to:

<a href='tresc.php?kod=$kod&code=$code#views' class='login'>

komentarz 7 czerwca 2016 przez hiper007 Stary wyjadacz (11,270 p.)
Wiem ogladałem wszystkie filmy Pana Mirosława od C++ począwszy. Z tym ze w tym przypadku wszystkie komentarze mam zamkniete w jednym divie i jak przypisze etykiete do tego diva w ktorym mam komentarze i pętla while je wypisuje na ekranie po wyciagnieciu z bazy  to zatrzymuje mi sie na pierwszym napisanym komentarzu mimo ze w zmiennej get ($code) mam odwolanie do konkretnego numeru komentarza. $kod odwolanie do okreslonego tematu a $code do okreslonego komentarza a i jak zatrzymuje mi sie na pierwszym.
komentarz 7 czerwca 2016 przez hiper007 Stary wyjadacz (11,270 p.)
Oki juz poradziłem sobie dziekuje wszystkim za porady. Pozdrawiam
0 głosów
odpowiedź 6 czerwca 2016 przez Arkadiusz Mielcarek Początkujący (450 p.)
Ja bym zrobił sobie tabele relacyjna dla komentarzy jeden do wielu. Potem wszystkie odpowiedzi na dany komentarz wyciągniesz jednym zapytaniem.
Taką tabelę 'komentarze' już masz. Wystarczy proste zapytanie a'la: 'select * from komentarze where id_klucz_obcy = <ID_komentarza_na_ktory_udzielono_odpowiedzi>'
komentarz 6 czerwca 2016 przez hiper007 Stary wyjadacz (11,270 p.)
No tak ale w tym przypadku co Ty mowisz to mi tylko wyszuka dany komentarz tak?? a strona ma mi sie przewinąć gdzie sa wszystkie komentarze do wybranego kliknietego przeze mnie..
komentarz 6 czerwca 2016 przez hiper007 Stary wyjadacz (11,270 p.)
Wytlumacze to w inny sposob ;) Wchodze na Twoje konto na http://forum.pasja-informatyki.pl  w odpowiedzi historia...

pojawiaja mi sie trzy odpowiedzi klikam np. na pierwsza odpowiedz i po kliknieciu automatycznie w calej dyskusji przewija mi sie na Twoja odpowiedz ;)
komentarz 6 czerwca 2016 przez Arkadiusz Mielcarek Początkujący (450 p.)
Jak tylko chodzi o skok to może wystarczy nadać div'owi od komentarza (podejrzewam ze komentarz jest zamknięty w div'ie) odpowiednie ID o numerze takim jak klucz z bazy i wykorzystać to przy linkowaniu.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,537 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 893 wizyt
pytanie zadane 16 lutego 2018 w PHP przez gunaterek Bywalec (2,760 p.)
–1 głos
1 odpowiedź 213 wizyt
pytanie zadane 27 lipca 2016 w PHP przez owolcz Początkujący (340 p.)

92,580 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,664 komentarzy

61,965 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...