• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Java. Co oznacza Integer.parseInt()?

Object Storage Arubacloud
–1 głos
9,781 wizyt
pytanie zadane 24 maja 2016 w Java przez pynia66.6 Nowicjusz (230 p.)
zamknięte 10 czerwca 2016 przez Eryk Andrzejewski
Tak jak w temacie. Co oznacza Integer.parseInt(miesiac)????
komentarz zamknięcia: Złamanie postanowienia regulaminu forum, działu II, puktu 2.A
2
komentarz 24 maja 2016 przez Porcupine Nałogowiec (31,560 p.)
Nie no... ale takie pytania to już lepiej wujkowi google zadać...
komentarz 10 czerwca 2016 przez jegor377 Stary wyjadacz (13,230 p.)
dokładnie.
2
komentarz 10 czerwca 2016 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
A po co? Wystarczy znać choć trochę angielski.
1
komentarz 21 czerwca 2016 przez pynia66.6 Nowicjusz (230 p.)

Jakbym rozumiała to bym nie pytała, ale wiem burza musi być yes 

 

1
komentarz 21 czerwca 2016 przez Porcupine Nałogowiec (31,560 p.)
Tu nie chodzi o jakąś burzę, czy celowe obrażanie :) Tylko o naukę dobrych nawyków. Umiejętność korzystania z dokumentacji czy wyszukiwania podstawowych informacji to bardzo ważne umiejętności, które najlepiej rozwijać od początku :)

2 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 24 maja 2016 przez Mar Cin Dyskutant (8,900 p.)
wybrane 24 maja 2016 przez pynia66.6
 
Najlepsza
Metoda która przerabia np.wprowadzone dane wejściowe na int.
komentarz 24 maja 2016 przez pynia66.6 Nowicjusz (230 p.)
Dziękuję :)
+3 głosów
odpowiedź 10 czerwca 2016 przez joan00r27 Początkujący (320 p.)

Integer.parseInt-

 - ciąg nie może być stosowany jako int;

- nie może być zwiększona;

 - zawiera znaki, dane tekstowe;

- z parseInt możemy przekonwertować ciąg na int;

- integer może zawierać wartość null;

 

Np: aby przekonwertować ciąg (String) do liczby całkowitej (int) za pomocą parseInt sposobu Java Integer class. ParseInt metoda konwertuje string do int , i rzuca NumberFormatException jeśli ciąg nie mogą być konwertowane do int typu. ....ale tu musisz troche poczytac i "pocierpiec". :-P

np: parseint z int do char

String element=  "KL5" ;
String s ;
s = 
"" + element . CharAt ( 2 );
int x =  intero . ParseInt ( s );
.............................

// wynik: x = 5  (bo czyta po 2 elemencie  --> 1 element: K      2element: L      3element: 5   ;-)


lub

String s =  "1" ;
int i =  intero . ParseInt ( s );

//wynik s = 1


Dodatkowe informacje o String i Integer class
1) Integer.toString (int i) służy do konwersji w innym kierunku, z int do Java String ;
2) Konwertujac  String do Integer obiektu, użyj valueOf () metodę klasy Integer zamiast parseInt () metody;
3) Jeśli chcesz przekonwertować ciągi do innych prymitywnych pól Java, na przykład Long, sposoby wykorzystania takich jak Long.parseLong () , i tak dalej;

zagladnij tutaj ....moze byc przydatne
kurs java 
https://www.youtube.com/watch?v=0-NA3Vmn-TY
https://www.youtube.com/watch?v=HUoXXeqhtTQ
https://www.youtube.com/watch?v=IcXr1m0eBtY&list=PLED70A92187B1406A

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 336 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 328 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2016 w Java przez LightInWindow Użytkownik (720 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 287 wizyt
pytanie zadane 28 grudnia 2015 w Java przez Karwolo Użytkownik (500 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...