• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

C++ Builder 6 [Linker Fatal Error] Fatal: Expected a file name:

Cloud VPS
+3 głosów
3,737 wizyt
pytanie zadane 7 kwietnia 2016 w C i C++ przez Patryk Bogdan Bogdań Początkujący (490 p.)
Witam serdecznie!
Przeglądałem forum oraz komentarze pod odcinkiem 7 obiektowego c++ jednak nie znalazłem rozwiązania problemu, który napotkałem.
Mianowicie dziś zainstalowałem C++ builder z instalatora podanego na stronie P Zelenta. Po zapisaniu projektu poprzez save project as... w dowolnym katalogu na dysku (pulpit, dysk D. Omijając program files) oraz stworzeniu dowolnego kodu program nie chce się prawidłowo skompilować. W okienku .cpp na dole pojawia się komunikat: [Linker Fatal Error] Fatal: Expected a file name:

Z góry dziękuję za pomoc ;)

1 odpowiedź

+3 głosów
odpowiedź 9 kwietnia 2016 przez Ukis Gaduła (4,580 p.)
Napisałeś, że Pulpit, dysk D, a czy w całej ścieżce nie występuje '+' (np. C++)?
komentarz 21 stycznia 2018 przez jackvonthor Nowicjusz (100 p.)
Rozwiązanie tego problemu jest dosyć proste – w moim przypadku związane było ze złym nazewnictwem katalogów, a konkretniej mój projekt był zapisany w katalogu “C++”. Najwyraźniej aplikacja Borland C++ Builder nie akceptuje specjalnych znaków w nazwach katalogów. Po zmianie nazwy katalogu z “C++” na np. “CPP” kompilacja przebiegła prawidłowo.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 944 wizyt
pytanie zadane 8 grudnia 2017 w C i C++ przez maniek358257 Początkujący (290 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 775 wizyt
pytanie zadane 1 maja 2016 w C i C++ przez Shiro Stary wyjadacz (10,300 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,902 wizyt

93,463 zapytań

142,459 odpowiedzi

322,728 komentarzy

62,842 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...