• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pojawienie się elemenu

Object Storage Arubacloud
0 głosów
237 wizyt
pytanie zadane 5 marca 2016 w HTML i CSS przez Michał_Warmuz Mądrala (5,830 p.)

Witajcie !

Robię projekt do szkoły to znaczy stronę internetową. Mam do was  pytanie. Jak zrobić tak aby po najechaniu na element chodzi mi o hover pojawił się inny element.

HTML: 

<! DOCTYPE HTML>
<html lang="PL">
<head>
	<meta charset="UTF-8" />
	<title>Komputronik</title>
	<meta name="description" content="Strona poświęcona sklepowi internetowemu Komputronik" />
	<meta name="keywords" content="Komputronik, sprzęt, komputer, hardware, drukarki" />
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
	<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
	<link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Lato:400,700&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
	<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.11.2.min.js"></script>
</head>

<body>
<div id="container">
	<div id="topbar">
		<span class="text1">Ogłoszenia</span>
		<span class="text1">Wydarzenia</span>
		<span id="text2">Kontakt</span>
		<div style="clear:both;"></div>
	</div>
	<div id="titlebar">
		<div id="title">
			<span id="bigtitle">Komputronik</span><br />
			<span id="littletitle">Slogan Reklamowy</span>
		</div>
		<div id="menu">
			 <a href="#"><div class="option">Start</div></a>
			<a href="#"><div class="option">O firmie</div></a>
			<a href="#"><div class="option">Usługi</div></a>
			<a href="#"><div class="option">Praca</div></a>
			<a href="#"><div style="clear:both"></div></a>
		</div>
		<div style="clear:both;"></div>
	</div>
	<div id="side"></div>
	<div id="content">
		<div class="box">
			<h2>Nagłówek h2</h2>
			<div class="pole1"><img src="pioro.png"/></div>
			<div class="lorem">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris sit amet hendrerit sapien. Phasellus et urna a turpis dictum scelerisque quis eu elit. 
			
			<button type="button" class="as">Więcej..</button>
			</div>
		</div>
		<div class="box">
			<h2>Nagłówek h2</h2>
			<div class="pole1"><img src="pioro.png"/></div>
			<div class="lorem">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris sit amet hendrerit sapien. Phasellus et urna a turpis dictum scelerisque quis eu elit. 
			
			<div class="as">Więcej..</div>
			</div>
		</div>
	</div>
	<div id="sidebar">
		<p>Nagłówek</p><br />
		<input type="text" value="Imię:" />
		<input type="text" value="Nazwisko:"/>
		<input type="text" value="E-mail:"/>
		
		<div id="save">Zapisz Się</div>
	</div>
	<div style="clear:both;"></div>
	
	<div id="footer">
		<div class="social">
			Nagłówek1 <br />
			<img src="img2.png" />
		</div>
		<div class="social">
			Nagłówek2<br />
			<img src="img1.png" />
		</div>
		<div class="social">
			Nagłówek3<br />
			<img src="img3.png" />
		</div>
	</div>
	<div id="bottom"></div>
</div>

<script>
$(document).ready(function(){
$(".box").click(function(){
$(this).stop().animate("height","100px");
$(this).stop().animate("width","100px");
});
});
 
 
</script>
</body>
</html>

CSS: 

body {
	background-color: gray;
	font-family: 'Lato', sans-serif;
	margin: 0 !important;
	font-size: 20px;
	color: #FFFFFF;
	font-weight: 700;
}
#topbar {
	background-color: black;
	height: 30px;
	padding: 10px;
}
.text1 {
	float: left;
	margin-right: 70px;
	margin-left: 70px;
}
#text2 {
	float: right;
	margin-right: 150px;
}
#titlebar {
	height: 150px;
	background-color: #303030;
	opacity: 0.7;
}
#title {
	float: left;
	width: 430px;
	margin-left: 70px;
	margin-top: 20px;
}
#menu {
	float: left;
	width: 500px;
}
#bigtitle {
	color: #3c70c0;
	font-size: 48px;
}
#littletitle {
	display: block;
	margin-left: 200px;
	font-size: 24px;
}
.option {
	float: left;
	font-size: 28px;
	font-weight: 700px;
	margin-top: 50px;
	margin-right: 40px;
}
#side {
	background-image: url('tlo.png');
	height: 150px;
}
#container {
	width: 1000px;
	margin-right: auto;
	margin-left: auto;
}
#content {
	width: 750px;
	height: 400px;
	margin-top: 20px;
	float: left;
}
.box {
	background-color: #3c70c0;
	width: 630px;
	height: 200px;
	margin-top: 10px;
	margin-left: 20px;
	opacity: 0.8;
}
#sidebar {
	background-color: #3c70c0;
	width: 210px;
	float: left;
	height: 370px;
	padding: 20px;
	margin-top: 30px;
	opacity: 0.8;
}
#footer {
	background-color: #303030;
	height: 80px;
	border: 3px solid #3c70c0;
	margin-top: 40px;
	padding: 15px;
}
.social {
	float: left;
	width: 300px;
	text-align: center;
	font-size: 24px;
}
h2 {
	margin-left: 70px;
	margin-top: 10px;
}
.lorem {
	float: left;
	text-align: justify;
	width: 400px;
}
.pole1 {
	width: 130px;
	float: left;
	margin-left: 20px;
}
#bottom {
	height: 40px;
	background-color: black;
}
p {
	text-align: center;
	font-size: 44px;
}
input[type="text"] {
    display: block;
    margin-bottom: 10px;
	height: 40px;
	border: 4px solid black;
	font-size: 14px;
	font-weight: 700;
}
#save {
	background-color: 39b54a;
	height: 30px;
	width: 90px;
	padding: 10px;
	margin-left: 120px;
	margin-top: 20px;
	cursor: pointer;
}
.as {
	background-color: 39b54a;
	height: 40px;
	width: 100px;
	padding: 5px;
	margin-left: 370px;
	cursor: pointer;
	margin-top: 3px;
	text-align: center;
	color: white;
	font-weight: 700;
}
a {
	color: white;
	text-decoration: none;
}
.option:hover {
	border-bottom: 6px solid #FFFFFF;
	color: white;
}

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 5 marca 2016 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
Rozumiem że byłby to inny element, ale nie na miejscu przycisku? Możesz użyć tutaj JavaScipt i metody addEventListener, która wykorzyustuje funkcję jeżeli kursor jest nad przyciskiem.
komentarz 5 marca 2016 przez Michał_Warmuz Mądrala (5,830 p.)
Taki sam. Chodzi mi o to że kiedy najade myszką na boxa ukaże się ten zielony div.
1
komentarz 5 marca 2016 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Efekt hover i selektory elementów.
komentarz 5 marca 2016 przez Michał_Warmuz Mądrala (5,830 p.)
Mógłbyś dokładniej rozwinąć myśl ? :)
komentarz 5 marca 2016 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
.klasa:hover::after - to chyba Pietrak miał na myśli
komentarz 5 marca 2016 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Raczej

.klasa:hover > .klasa2
komentarz 5 marca 2016 przez Michał_Warmuz Mądrala (5,830 p.)
Jestem początkującym proszę jaśniej.
0 głosów
odpowiedź 5 marca 2016 przez Filip31411 Dyskutant (8,820 p.)
komentarz 5 marca 2016 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Po co JS, jeżeli można to zrobić w CSS?
komentarz 5 marca 2016 przez Michał_Warmuz Mądrala (5,830 p.)
Zrobiłem jak każesz. Ale znikł mi tylko ten zielony blok.
komentarz 5 marca 2016 przez Filip31411 Dyskutant (8,820 p.)
Faktycznie. Źle zrozumiałem :) Ale przez js też można.
komentarz 6 marca 2016 przez Michał_Warmuz Mądrala (5,830 p.)
edycja 6 marca 2016 przez Michał_Warmuz
Taki mam błąd  TypeError: Cannot read property 'addEventListener' of null

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 169 wizyt
pytanie zadane 13 sierpnia 2017 w HTML i CSS przez jjanek Użytkownik (630 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 181 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 247 wizyt
pytanie zadane 28 września 2021 w HTML i CSS przez Doge Gaduła (3,370 p.)

92,579 zapytań

141,429 odpowiedzi

319,657 komentarzy

61,962 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...