• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z formularzem PHP

Object Storage Arubacloud
0 głosów
187 wizyt
pytanie zadane 26 stycznia 2016 w PHP przez Einstein21 Obywatel (1,420 p.)

Czy łaskawie ktoś mi powie czemu do jasnej ciasnej strona formularz przesyła metodą GET mimo że w kodzie wyraźnie napisałem

 method="POST"

pełen kod to

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
	
<head>
	<meta charset="utf-8"/>
	<title>Osadnicy - gra przeglądarkowa</title>
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1"/>

</head>

<body>
<h1>Tylko martwi ujrzeli koniec wojny - Platon</h1>
<br/>

<form action="zaloguj.php" method="POST">
	Login: <br/> <input type="text" name="login"></input><br/>
	Hasło: <br/> <input type="password" name="haslo"></input>
	<br/><br/>
	<input type="submit" value="Zaloguj się"></input>

</form>
</body>

</html>

 

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 26 stycznia 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
wybrane 27 stycznia 2016 przez Einstein21
 
Najlepsza

Od kiedy tak się inputa zamyka 

 
<form action="zaloguj.php" method="POST">
    Login: <br/> <input type="text" name="login"></input><br/>
    Hasło: <br/> <input type="password" name="haslo"></input>
    <br/><br/>
    <input type="submit" value="Zaloguj się"></input>
 
</form>

no chyba formularz powinien wyglądać tak :

 
<form action="zaloguj.php" method="POST">
    Login: <input type="text" name="login" />
    Hasło: <input type="password" name="haslo" />
    <input type="submit" value="Zaloguj się" />
 </form>

 

0 głosów
odpowiedź 26 stycznia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Pokaż więcej kodu bo widząc tyle to mogę Ci powiedzieć tylko że ten fragment masz dobrze...

Dałeś to na pewno do form? Może gdzieś nie zamknąłeś cudzysłowu i przez to nie łapie?
komentarz 26 stycznia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Teraz lepiej, sprawdziłem i nawet przetestowałem u siebie - wysyła bez problemu przez POST, dane bez problemu odbiera PHP. Może po prostu odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz? Może zresetuj przeglądarkę...?

U mnie to działa.

PS. inputów się nie zamyka, może to psuje całość?
–3 głosów
odpowiedź 27 stycznia 2016 przez gab123 Mądrala (5,230 p.)
spróbuj tak method="post()";
komentarz 27 stycznia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Nie, na pewno w method nie podaje się nawiasów i nie stawia za tym średnika.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 264 wizyt
pytanie zadane 28 lutego 2017 w PHP przez Proszek73 Obywatel (1,140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 355 wizyt
pytanie zadane 14 stycznia 2016 w PHP przez TheBan Obywatel (1,400 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 354 wizyt

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...