• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

do zamknięcia

Object Storage Arubacloud
0 głosów
181 wizyt
pytanie zadane 9 sierpnia 2017 w PHP przez krzaku7 Nowicjusz (170 p.)
edycja 29 marca 2020 przez krzaku7
do zamknięcia do zamknięcia .
komentarz 9 sierpnia 2017 przez Gohan Użytkownik (990 p.)
Gdzie odpalasz skrypt? na localhoscie Ci nie wyśle maila.
komentarz 9 sierpnia 2017 przez Gohan Użytkownik (990 p.)
a wyświetla sie komunikat że wysłano? może mail trafił do spamu?
komentarz 9 sierpnia 2017 przez Gohan Użytkownik (990 p.)

upewnij się że twój button ma w kodzie html id="submit" , do podpiętego zdarzenia click dla próby daj chocażby alert na początku żeby sprawdzić czy jest podpięty. W tym miejscu 

$("#submit").click(function() {

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 9 sierpnia 2017 przez Gohan Użytkownik (990 p.)
wybrane 9 sierpnia 2017 przez krzaku7
 
Najlepsza

Skopiowałem na szybko skrypt i działa jak należy, wiadomości trafiają do spamu w moim wypadku.

 

Lećmy po kolei:

1. robimy plik index.html, a wnim :

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
	<meta charset="UTF-8">
	<title>Document</title>
	<link rel="stylesheet" href="style.css">
</head>
<body>
	
	
	
		<div id="mainform">
		<h2>Simple jQuery Contact Form With Validation</h2>
		<!-- Required Div Starts Here -->
		<form id="form">
		<h3>Contact Form</h3>
		<p id="returnmessage"></p>
		<label>Name: <span>*</span></label>
		<input type="text" id="name" placeholder="Name"/>
		<label>Email: <span>*</span></label>
		<input type="text" id="email" placeholder="Email"/>
		<label>Contact No: <span>*</span></label>
		<input type="text" id="contact" placeholder="10 digit Mobile no."/>
		<label>Message:</label>
		<textarea id="message" placeholder="Message......."></textarea>
		<input type="button" id="submit" value="Send Message"/>
		</form>
		</div>
	
	
	
	
	<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.0/jquery.min.js"></script>
	<script src="script.js"></script>
</body>
</html>

2. Dodajmy style w pliku   style.css

@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Fauna+One|Muli);
#mainform{
width:960px;
margin:20px auto;
padding-top:20px;
font-family: 'Fauna One', serif;
}
#form{
border-radius:2px;
padding:20px 30px;
box-shadow:0 0 15px;
font-size:14px;
font-weight:bold;
width:350px;
margin:20px 250px 0 35px;
float:left;

}
h3{
text-align:center;
font-size:20px;
}
input{
width:100%;
height:35px;
margin-top:5px;
border:1px solid #999;
border-radius:3px;
padding:5px;
}
input[type=button]{
background-color:#123456;
border:1px solid white;
font-family: 'Fauna One', serif;
font-Weight:bold;
font-size:18px;
color:white;
}
textarea{
width:100%;
height:80px;
margin-top:5px;
border-radius:3px;
padding:5px;
resize:none;
}
span{
color:red
}
#note{
color:black;
font-Weight:400;
}
#returnmessage{
font-size:14px;
color:green;
text-align:center;
}

3. zróbmy plik  script.js, a wnim: 

$(document).ready(function() {
$("#submit").click(function() {
var name = $("#name").val();
var email = $("#email").val();
var message = $("#message").val();
var contact = $("#contact").val();
$("#returnmessage").empty(); // To empty previous error/success message.
// Checking for blank fields.
if (name == '' || email == '' || contact == '') {
alert("Please Fill Required Fields");
} else {
// Returns successful data submission message when the entered information is stored in database.
$.post("contact_form.php", {
name1: name,
email1: email,
message1: message,
contact1: contact
}, function(data) {
$("#returnmessage").append(data); // Append returned message to message paragraph.
if (data == "Your Query has been received, We will contact you soon.") {
$("#form")[0].reset(); // To reset form fields on success.
}
});
}
});
});

4.  robimy plik contact_form.php a wnim: 

<?php
// Fetching Values from URL.
$name = $_POST['name1'];
$email = $_POST['email1'];
$message = $_POST['message1'];
$contact = $_POST['contact1'];
$email = filter_var($email, FILTER_SANITIZE_EMAIL); // Sanitizing E-mail.
// After sanitization Validation is performed
if (filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
if (!preg_match("/^[0-9]{10}$/", $contact)) {
echo "<span>* Please Fill Valid Contact No. *</span>";
} else {
$subject = $name;
// To send HTML mail, the Content-type header must be set.
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
$headers .= 'From:' . $email. "\r\n"; // Sender's Email
$headers .= 'Cc:' . $email. "\r\n"; // Carbon copy to Sender
$template = '<div style="padding:50px; color:white;">Hello ' . $name . ',<br/>'
. '<br/>Thank you...! For Contacting Us.<br/><br/>'
. 'Name:' . $name . '<br/>'
. 'Email:' . $email . '<br/>'
. 'Contact No:' . $contact . '<br/>'
. 'Message:' . $message . '<br/><br/>'
. 'This is a Contact Confirmation mail.'
. '<br/>'
. 'We Will contact You as soon as possible .</div>';
$sendmessage = "<div style=\"background-color:#7E7E7E; color:white;\">" . $template . "</div>";
// Message lines should not exceed 70 characters (PHP rule), so wrap it.
$sendmessage = wordwrap($sendmessage, 70);
// Send mail by PHP Mail Function.
mail('TWOJ-EMAIL@DOMENA.PL', $subject, $sendmessage, $headers);
echo "Your Query has been received, We will contact you soon.";
}
} else {
echo "<span>* invalid email *</span>";
}
?>

w tej linijce wpisz swoj email: 

mail('TWOJ-EMAIL@DOMENA.PL', $subject, $sendmessage, $headers);

 

 

Przetestuj na  sucho a potem podepnij pod swoją stronę :)

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 233 wizyt
pytanie zadane 27 marca 2017 w PHP przez madmi121 Użytkownik (760 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 99 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 810 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2016 w C i C++ przez zamalamasa Nowicjusz (220 p.)

92,575 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,649 komentarzy

61,960 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...